Takaisin pääsivulle

mobiHiisi — Ohjeita aihetunnisteiden käyttöön

MobiHiisi haluaa valjastaa kaikki vesilläliikkujat jakamaan tietoa melontakohteista. Kun käyt mobiHiisi-kohteessa, ota kuva kohteesta ja päivitä Instagramiin tai Facebookiin tietoa paikan tilanteesta. Näin saamme tuoretta tietoa melontareittien suunnitteluun joukkovoiman avulla ja kuvahan kertoo aina enemmän kuin tuhat sanaa.

Jokaisella mobiHiisi-kohteella on kaksi aihetunnistetta: muotoa #hiisixxxx oleva mobiHiiden oma aihetunniste sekä muotoa #iivarinsalo oleva yleistunniste, joka voi olla sosiaalisessa mediassa yleisemmässäkin käytössä. MobiHiiden oma aihetunniste on muodostettu kohteen koordinaateista (hyvinkin omituisella kaavalla) ja toisiaan lähellä (alle kilometrin päässä toisistaan tai silleen) olevilla kohteilla voi olla sama tunniste. Yleistunnisteen (siis se #iivarinsalo) avulla löydät myös muiden kuin mobiHiiden käyttäjien tekemät postaukset, joka on hieno asia, mutta huonona puolena on se, että joukossa voi olla myös paljon sellaisia kuvia, jotka eivät liity mobiHiisi-kohteeseen millään lailla vaan käyttävät vain sattumalta samaa aihetunnistetta.

Kun laitat someen mobiHiisi-kohteeseen liittyvän kuvan tai muun postauksen, niin laita siihen kohteen molemmat aihetunnisteet ja lisäksi viittaukset mobiHiiteen: #mobihiisi @mobihiisi. #mobihiisi tunnisteen avulla voit itse hakea uusia postauksia ja saada inspiraatiota uusista melontakohteista.  @mobihiisi tunnisteen avulla muut löytävät mobiHiisi-palvelun web-sivuille.

Siis esimerkiksi Instagramissa – joka on suositeltavin somealusta kuvien postaamiselle – näin:

Kohteen aihetunnisteet löydät mobiHiidestä kohteen omalta sivulta, josta voit kopioida ne helposti postaukseesi. Kohteiden omilla sivuilla on myös klikattavat linkit kyseisillä tunnisteilla oleviin postauksiin sekä Instagramissa että Facebookissa (napsauta kuvaa niin saat sen isompana):

Ja tällaista esimerkkikohteen aihetunnisteilla sitten löytyy Instagramista: #hiisi94kh #manginniemi #mobihiisi @mobihiisi

Sekä Instagramissa että Facebookissa aihetunnisteet pitää laittaa pääpostaukseen (ei siis postaukseen kohdistuvaan kommenttiin), jotta kuva löytyy aihetunnistehaulla.

Jos postauksesi sisältää tietoa mobiHiiden kohdetiedoissa olevasta virheestä tai puutteesta, niin käytä myös aihetunnistetta #mobihiisikorjaus. Ilmoita asiasta mieluusti myös sähköpostilla osoitteeseen saja.fi@gmail.com, niin korjauksesi huomataan varmemmin.


FAQ — Usein esitettyjä kysymyksiä

Mistä löydän kohteen tunnisteet?

Miten saan kohteen tunnisteet helpoiten postaukseeni?

Instagram-tilini on yksityinen – miten saan kuvani näkymään kaikille?

Näin hienon kohteen, jonka tunniste on #hiisi9m7w – miten löydän sen mobiHiidestä?


Sivua muutettu viimeksi 13.9.2021

Saja
saja.fi@gmail.com