Arkisto: Joensuun Kauhojien tiedote

Kauden päättäjäisretki Koitere 5.-7.10.2018

Maanantaina 3. syyskuuta 2018

Kauden päättäjäisretki 5.-7.10.2018

Syksyn päättäjäisretkellä suunnataan Koitereelle ja sieltä tukikohdaksi on valittu Ruotinniemen kämppä (seura kustantaa majoituksen). Retki on 5.-7.10. pe-illasta su-iltaan. Mukaan ennättää myös lauantaiaamuna.

Melontalenkit tehdään sään mukaan joko Koitereelle tai kovemman tuulen sattuessa esim. lähiseudun joille. Matkat ovat kohtuupituisia. Voit myös tulla vaikka puolukkaan tai sieneen, jos melonta ei nappaa.

Mukaan oma makuupussi ja liinavaatteet sekä eväät. 12 ensiksi ilmoittautunutta mahtuu vuodepaikoille (mökki + aitta) ja loput lattiamajoitukseen (oma makuualusta!) tai omaan telttaan.

Ruotinniemen kämpän tiedot ja varustus: https://www.koitereenkalatalot.com/ruotinniemi.html

Ilmoittautumiset Sepolle viimeistään keskiviikkona 3.10.2018. Ilmoittautuessasi kerro:

 • lähdetkö pe-iltana vai la-aamuna
 • onko käytössäsi auto + kattoteline / vetokoukku
 • tarvitsetko seuran kajakkia

Seppo Hirvonen; p. 045 6310415, seppo.hirvonen100 (at) gmail.com

Matkat kimppakyydeillä, joiden kustannukset jaetaan osallistujien kesken. Kauhojat suosittaa autojen kuskeille maksettavaksi 0,20 euroa/km ilman peräkärryä ja 0,25 euroa/km peräkärryn kanssa.

Päiväretki Petkeljärvelle 30.9.2018

Maanantaina 3. syyskuuta 2018

Päiväretki Petkeljärvelle su 30.9.2018

Lähtö Oinassalmelta, josta melotaan Petkeljärven kansallispuistoon ja edelleen Valkeajärvelle. Paluu takaisin samaa vesistöreittiä pitkin. Melontamatka on 20-25 km, voi myös jäädä Petkeljärvelle patikoimaan osaksi aikaa. Reitillä on komeaa harjumaisemaa ja kapeita järvireittejä, mutta ei isoja selkävesiä.

Kokoontuminen vajalla klo 7.30, paluu illansuussa.

Ilmoittautumiset ke 26.9 mennessä sähköpostitse janilemm (at) gmail.com. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä onko käytössäsi auto + kattoteline/vetokoukku ja tarvitsetko seuran kajakkia.

Matkat kimppakyydeillä, joiden kustannukset jaetaan osallistujien kesken. Kauhojat suosittaa autojen kuskeille maksettavaksi 0,20 euroa/km ilman peräkärryä ja 0,25 euroa/km peräkärryn kanssa.

Yhden yön retki Kolovedelle 15.-16.9.2018

Maanantaina 3. syyskuuta 2018

Yhden yön retki Kolovedelle 15.-16.9.2018

Lähtö: la 15.9.2018 klo 9 vajalta
Paluu: su 16.9.2018 iltapäivällä
Yöpyminen Mäntysalon kämpässä

Alustava reittisuunnitelma on lähteä Kirkkorannasta ja kiertää Ukonvuoren kautta Syväniemeen lounaalle. Matka jatkuu Pienen Koloveden puolelle ja Pyylinojalla on mahdollisuus seuraavaan maataukoon.

Yöpyminen Mäntysalon kämpässä (http://www.luontoon.fi/mantysalonkamppavuokratupa), jossa on myös saunomismahdollisuus. Mäntysalon luontopolku / Vierunvuoren kalliomaalaukset on mahdollista käydä kiertämässä / katsomassa retken aikana mikäli yhdessä niin sovitaan. Melontamatkaa tulee retkisuunnitelmasta riippuen arviolta 35-40 km.

Vuokratun kämpän kulut jaetaan siellä yöpyjien kesken, matkakulut Kauhojien ohjeen mukaisesti.

Ilmoittautuminen ke 12.9. mennessä sähköpostitse osoitteeseen sihteeri (at) joensuunkauhojat.net.

Puljausretki 11.-12.8.2018

Perjantaina 3. elokuuta 2018

Hiio-hoi! Loppukesän paras viikonloppu on edessä, kun koittaa Kauhojien perinteinen Puljausretki Ruunaan maisemiin 11.- 12.8.2018.

Retkelle ovat tervetulleita kaikki Kauhojien jäsenet olipa aiempaa koskimelontakokemusta tai ei. Mukana on taitavia ja kokeneita koskimelojia, joiden opissa melonnan alkutaipaleillakin oleva pääsee opettelemaan virtaavassa vedessä melomista turvallisessa ja mukavassa seurassa. Tarkoituksena on madaltaa kynnystä koskimelontaan mahdollisimman alas.

Ruunaa on erinomainen ympäristö harjaannuttaa taitoja, sillä vettä on reilusti ympäri vuoden. Siispä siellä on turvallista, riski loukata itseään on pieni. Toisaalta haasteita riittää joka lähtöön myös kokeneille koskenkävijöille.

Myös järvi- ja merimelojille reissu on erittäin hyödyllinen, sillä virtaavassa vedessä pääsee harjoittelemaan taitoja, jotka ovat tarpeen myös sileällä vedellä, mutta mitä ei siellä niin hyvin pysty treenaamaan. Joet ja kosket tarjoavat puitteet tuentojen ja kallistusten sekä eskimokäännösten harjoittelemiseen. Kaatuminen kajakin kanssa koskissa kuuluu lajin luonteeseen, sekin asia on huomioitu; Mukana on joukko avuliaita konkareita, jotka noukkivat uimarit ja auttavat takaisin kajakeihin sekä tsemppaavat uudestaan kohti haasteita.

Seura tarjoaa retkellä:

 • Kaluston; koskikajakit, melat, liivit, kypärät yms.
 • Majoituksen (Mökkimajoitus Neitikosken retkeilykeskuksessa)
 • Opastuksen osaavilta ja kokeneilta koskimelojilta

Omakustanteisiksi jää:

 • Kyydit (kimppakyydit, kulut jaetaan)
 • Ruoka

Sankoin joukoin tänäkin vuonna mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Auvo Salmi, p. 040 7450710; taloudenhoitaja (at) joensuunkauhojat.net

Melontaretki Liperin saaristoon 5.8.2018

Torstaina 26. heinäkuuta 2018

Joensuun Ladun melontaretki suuntautuu sunnuntaina 5.8.2018 Liperin saaristoon. Kauhojat ovat tervetulleita mukaan ja Kauhojien kalusto on jäsenten käytössä kuten Kauhojienkin retkillä eli pelkällä jäsenmaksulla (tee varaus itse vajalle varauskalenteriin ja merkitse tarkoitukseksi Ladun retki).

Ilmoittautuminen viimeistään 3.8. puh. 050 495 4855 tai tiaikatri (at) gmail.com. Lisätiedot: https://joensuunlatu.sporttisaitti.com/vesilla/joensuun-kauhojat/#token-783356

Päiväretki Raikuun kanavalle 1.7.2018

Keskiviikkona 13. kesäkuuta 2018

Sunnuntaina 1.7.2018 suuntaamme Kauhojien porukalla melomaan päiväksi Puruveden ja Oriveden yhdistävän historiaa henkivän Raikuun kanavan maisemiin. Myös Joensuun Ladun melojat ovat tervetulleita mukaan. Melontamatka on noin 22–25 kilometriä ja vedet ovat suojaisia, joten retki sopii hyvin myös vähemmän meloneille.

Tapaaminen on Kauhojien vajalla klo 8:30. Kajakit pakkaillaan yhdessä autojen katoille tai peräkärryyn, jonka jälkeen ajetaan kimppakyydeillä Raikuun kanavalle (noin 30 km tietä nro 71 Puhoksesta Savonlinnaan päin; kokonaisajomatka n. 100 km suuntaansa). Melontatahti pidetään rauhallisena ja melonnan aikana pidetään kaksi maataukoa evästellen sekä katsellen mm. Salpalinjan rakennelmia. Mukaan tarvitaan säänmukaiset varusteet, juotavaa, evästä sekä vesitiiviisti pakatut varavaatteet. Aurinkoisella ilmalla kannattaa varata myös uimavarusteet. Paluu vajalle on illansuussa.

Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 29.6. vetäjälle (Eve Hiltunen/Joensuun Kauhojat, toiminta (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954). Ilmoittautuessasi kerro, onko käytössäsi auto+kattoteline/vetokoukku/peräkärry ja tarvitsetko Kauhojien kalustoa (kummankin seuran jäsenet käyttävät oman seuransa kalustoa). Kauhojien jäsen voi varata itsekin kajakin varauskalenteriin ja Ladun jäsen hoitaa itse Ladun kajakin varaamisen.

Kimppakyytien kustannukset jaetaan osallistujien kesken. Autojen kuskeille suositellaan maksettavaksi 0,20 euroa/km (ei peräkärryä) tai 0,25 euroa/km (peräkärryn kanssa).

Tutustumismelonta 2.6.2018

Torstaina 31. toukokuuta 2018

Haluatko tutustua kajakkimelontaan? Joensuun Kauhojat ry:n tutustumismelonnalla voi kokeilla melontaa perus- tai retkikajakilla ohjaajan opastuksella lauantaina 2.6.2018 klo 17-20 Kauhojien Hasanniemessä sijaitsevalta vajalta käsin.

Vaatimuksena osallistumiselle on uimataito (200 m) ja normaali terveydentila (tajunnan tai tasapainon menetystä aiheuttavista sairauksista on hyvä mainita ohjaajalle). Esteitä osallistumiselle voivat olla vaikeat selkävaivat tai voimakas veden pelko. 15-17 -vuotias voi osallistua huoltajan kirjallisella luvalla ja n. 10-14 -vuotias täysi-ikäisen henkilön seurassa (jos ko. henkilö ei ole huoltaja, tarvitaan lisäksi huoltajan kirjallinen lupa).

Hinta 30 euroa / henkilö sisältäen ohjaajan opastuksen sekä kajakin, aukkopeiton, melan ja melontaliivin käytön. Erityisvarusteita ei tarvita mutta kannattaa ottaa mukaan sankanaru silmälaseille, vesitiiviisti pakatut varavaatteet sekä tuulen- ja sateenpitävä kuoritakki. Kastumisesta pilalle menevät tavarat (puhelin, sähköinen autonavain, kamera, kello ym.) kannattaa jättää maihin tai varata niille vesitiivis pakkaus.

Ilmoittautumiset Ulla-Riikka Karvinen, ullariikka.karvinen (at) gmail.com. Neljä nopeinta mahtuu mukaan. Järjestetään, jos vähintään kaksi ilmoittautuu ja sää suosii; kova tuuli on este melonnalle.

Norpparetki meloen Kolo- ja Joutenvedelle 24.-27.5.2018

Perjantaina 27. huhtikuuta 2018

Kolo- ja Joutenvesi ovat tuulilta suojaisia vesiä ja soveltuvat hyvin alkukauden melontaretkikohteeksi. Kokoontuminen to 24.5. vajalla klo 8.30 ja paluu vajalle su 27.5.2018 klo 18.00 mennessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 15.5. mennessä, Seppo Hirvonen (m. 045 6310415, seppo.hirvonen100 (at) gmail.com).

Alustava reittisuunnitelma:

 • to 24.5. Lähdemme melomaan Pilpan Loikankahdesta. Melomme pääosin viitoitettua reittiä seuraten Koukunpolven ja Vaaluvirran kautta Pyttyveden Kauko-Lienan saareen (melontamatka n. 20 km). Teemme saareen perusleirin, jossa vietämme kaksi yötä. Torstaina on mahdollisuus iltamelontaan joko Pytty- tai Joutenvedelle.
 • pe 25.5. Teemme perusleiristä käsin päivän pituisen retken (25-30 km) Joutenveden sokkeloihin. Evästämme joko Kontio- tai Kuusisaaressa ja palaamme illaksi takaisin perusleiriin Kauko-Lienan saareen.
 • la 26.5. Puramme perusleirin ja melomme Pytty- ja Ruunaveden sekä Ruokosalmen reittiä seuraten Pienelle Kolovedelle, josta jatkamme matkaa Ison Koloveden puolelle Syväniemen retkisatamaan. Tarkoitus on yöpyä Syväniemessä (melontamatka n. 21-22 km). Mahdollisuus iltamelontaan.
 • su 27.5. Syväniemestä voimme meloa joko lyhintä reittiä (n. 10 km) myöten autoille Pilpan Loikanlahteen tai pidentää reittiä aina 25 kilometriin, jos kierrämme Vaajasalon kautta. Yksi mahdollisuus on yrittää meloa Ukonkannan kautta Ukonlahteen, käydä katsomassa Ukonvuoren kalliomaalaukset ja jatkaa sitten autoille (melontamatka n. 20 km). Sunnuntaille on myös muita vaihtoehtoisia reittejä, joista voimme sopia.

Retkellä on mahdollisuus nähdä norppia rantakivillä. Jäiden lähdön jälkeen touko-kesäkuun vaihteessa norpat vaihtavat karvapeitteen ja viettävät paljon aikaa rantakivillä.

Koskiretki Kotajoki 29.4.2018

Torstaina 26. huhtikuuta 2018

Koskiretki Kotajoelle Tuupovaaraan sunnuntaina 29.4.: kokoonnutaan vajalle klo 9.30 kaluston ja varusteiden pakkaamista varten. Tiedossa on noin viiden-kuuden tunnin reissu sisältäen paitsi melontaa myös kajakin raahausta. Kotajoella on kolme II-luokan koskea, jotka lasketaan useamman kerran. Ota mukaan nuotioeväät! Lisätiedot ja ilmoittautumiset (pikimmiten) Auvo Salmi, taloudenhoitaja (at) joensuunkauhojat.net, puh. 040 745 0710.

Melonnan peruskurssit 2018

Perjantaina 16. maaliskuuta 2018

Tilanne 21.4.2018 klo 18.57: kurssit I ja II ovat täynnä, kurssilla III on yksi paikka.

22.4.: myös kurssi III on täynnä. Varasijoille voi vielä ilmoittautua kaikille kursseille.

27.4.: varasijoillakin on jo aika monta.

Kiinnostaako melontaharrastus hyvässä seurassa?

Tule oppimaan melontaa kokeneiden harrastajien opastuksella Joensuun Kauhojien järjestämille peruskursseille! Kursseilla opetellaan kajakkimelonnan perustekniikoita, turvallisuusasioita ja retkimelonnan alkeita Suomen melonta- ja soutuliitto ry:n suositusten mukaisesti. Mukaan toivomme ensisijaisesti henkilöitä, joita kiinnostaa harrastuksen jatkaminen seuran jäsenenä.

Kurssien ajankohdat (kolme iltaa, yhteensä 10 tuntia)

 • Kurssi I:    ma 21.5.,  ke 23.5.  ja  to 24.5.  klo 17–n. 20.30
 • Kurssi II:   ma 28.5.,  ke 30.5.  ja  to 31.5.  klo 17–n. 20.30
 • Kurssi III:  ma 4.6.,  ke 6.6.  ja  to 7.6.  klo 17–n. 20.30

Osallistumisen edellytykset

 • uimataito ja normaali terveys
 • 15-17 -vuotias tarvitsee huoltajan kirjallisen luvan osallistumiseen (sis. huoltajan nimen ja puhelinnumeron), jos huoltaja ei osallistu samalle kurssille
 • alle 15-vuotias voi osallistua täysi-ikäisen henkilön seurassa (tarvittaessa lisäksi huoltajan kirjallinen lupa puhelinnumeroineen); seuralla on muutama lasten kajakki, joten yhdelle kurssille ei voi osallistua montaa lasten kalustoa tarvitsevaa melojaa

Mahdollisia esteitä osallistumiselle

 • tajunnan tai tasapainon menetystä aiheuttavat sairaudet (hyvä kertoa etukäteen)
 • veden pelko (kajakilla kaatuminen ei ole kovin todennäköistä mutta kaatuessaan meloja joutuu hetkeksi kokonaan veden alle)
 • vartalon kiertämisen estävät selkävaivat

Kurssin hinta ja maksuohjeet

 • aikuiset 80 euroa ja alle 18-vuotiaat 40 euroa
 • ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla kurssimaksu viikkoa ennen kurssin alkamista Joensuun Kauhojien tilille (maksuohjeet saat sähköpostitse tai postitse)
 • maksu palautetaan, jos peruutat osallistumisen viimeistään kolme päivää ennen kurssin alkua tai lääkärin/terveydenhoitajan todistuksella kurssin alkamispäivänä

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

 • ilmoittautumiset 21.4. alkaen Eveliina Hiltuselle, toiminta (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954; ilmoittautuessasi kerro nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero (ja osoite, jos sähköpostiosoitetta ei ole) sekä syy, miksi haluat kurssille
 • lisätietoja saa Eveliinalta tai nettisivuilta www.joensuunkauhojat.net=>toiminta
 • tarkemmat ohjeet saat sähköpostitse tai postitse ilmoittautumisen jälkeen