Arkisto: toukokuu 2008

Tiistaimelonnat alkavat 3.6.2008

Tiistaina 27. toukokuuta 2008

Eve vetää kesän ensimmäisen ohjatun tiistai-iltamelonnan 3.6. ja järjestää samalla perehdytystä uusille tiistaimelontojen vetäjille (tehtävät, varusteet, toiminta kaatumistapauksessa). Vesillelähtö on klo 18, melontalenkin pituus ja suunta päätetään osallistujien toiveiden ja sään mukaan, ja lopuksi voidaan harjoitella kaatuneen pelastamista. Kuka epäilee melontataitojensa ja -tietojensa ruostuneen talven aikana, voi tulla paikalle jo klo 17.15 perusasioiden kertaamista varten.

Muistutus kokeneemmille melojille: laittakaahan nimiänne vajalle ohjaajalistaan hyvissä ajoin, mielellään vähintään viikkoa aikaisemmin. Jos listaan ei tule nimeä, ohjaajan puuttumisesta ilmoitellaan maanantaisin (melomaan voi silti lähteä yhteislähtönä ilman vetäjää).

Ps. Kajakin huomioviirin tilauksen tilanne: tähän mennessä edullisimman tarjouksen mukaan Kauhojien kaksivärisellä logolla varustettu 20 x 35 cm:n kokoinen kajakkiviiri tulee maksamaan toimituksineen noin 10 eur/kpl, jonka lisäksi kustannusta tulee tangosta ja jalustasta (KajakSportilta 15 eur/kpl + toimituskulut, tehdään yhteistilaus). Jos haluat viirin etkä ole vielä tilannut sitä, ilmoita tilauksesta KIIREESTI (28.5.08 klo 10 mennessä) Evelle, tiedotus (at) joensuunkauhojat.net, puh. 046 467 0954. Viirin
malli löytyy täältä.

Tiistaimelonnat 2008

Torstaina 15. toukokuuta 2008

Tiistaimelonnat alkavat taas 3.6.2008 ja tarvitsevat vetäjiä. Seuran jäsenten vetäjiksi käyvät kaikki lähivedet tuntevat, jo vähän melontakokemusta keränneet melojat. Vajan sisäpuolen ilmoitustaululle tulee lähiaikoina ohjeet ja lista, josta voi varata itselleen sopivan tiistain (mielellään hyvissä ajoin eli viimeistään viikkoa aikaisemmin). Jos vetäjää ei järjesty, siitä ilmoitetaan viimeistään edellisenä päivänä sähköpostilla ja vajan ilmoitustaululla. Melomaan voi vetäjän puutteesta huolimatta lähteä pelkällä jäsenmaksulla.

Tiistaimelonnoilla on ollut viime vuosina vetäjäpula, joten hallituksen vienona toiveena olisi, että useampi jäsen tekisi oman pienen osansa seuran hyväksi ja osallistuisi tiistaimelontojen vetämiseen. Jos vetäjätilanne ei tänä kesänä parane, muutama liikaa kuormitettu tunnollinen on aikeissa ehdottaa ohjattujen tiistaimelontojen lopettamista

Suomi vesille 28.5.2008

Torstaina 15. toukokuuta 2008

Kauhojilla on avoimet ovet Suomi vesille -tapahtumassa Hasanniemessä keskiviikkona 28.5. klo 15 alkaen, joten paikalle tarvittaisiin muutama jäsen esittelemään kalustoa ja melontaa. Ilmoittautua voi Eveliina Hiltuselle (tiedotus (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954).

Melontaretki Puruvedelle 30.5.-1.6.2008

Torstaina 15. toukokuuta 2008

Joensuun Kauhojat ja Joensuun Latu tekevät yhteisen melontaretken Puruvedelle 30.5-1.6. Lähtö on Joensuusta perjantai-iltana. Lähtöranta riippuu tuulen suunnasta (esim. Raikuu, Kerimäki tai Punkaharju). Päivämatkat ovat kohtuulliset osallistujien kokemus ja toiveet huomioiden. Reittisuunnitelma muotoutuu säästä, lähtijöiden toiveista ja kokemuksesta. Hytermän saarta ja Romu-Heikin museota ei voi jättää käymättä.

Mukaan omat eväät ja majoitteet. Kauhojat maksaa autoilevalle jäsenelleen bensakorvauksen, jos kyydissä on vähintään kaksi muuta Kauhojien jäsentä (Ladun käytännön mukaan autokunnat sopivat matkakulut keskenään, joten katso Kauhoja mihin kyytiin lähdet!). Kauhojilla on trangia lainattavaksi, ja Ladun jäsenet voivat lainata retkelle Kauhojien kalustoa Ladun lainausmaksulla (Kauhojien jäsenille seuran kalusto on normaalin retkikäytännön mukaisesti käytettävissä pelkällä jäsenmaksulla).

Aikaisempi melontakokemus on suotava, muttei aivan pakollinen, joten retki sopii hyvin myös aloitteleville melojille. Halukkaille on rannassa ennen lähtöä kajakkimelonnan pikakurssi.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 26.5. mennessä Eero Oura, eero.oura (at) pkssk.fi, p. 050 387 7777.

Kermankoskiretki 18.5.2008

Torstaina 15. toukokuuta 2008

Sunnuntaina 18.5. tehdään koski/puljausretki Heinäveden Kermankoskelle (lähtö klo 9). Ilmoittautua voi Riikka Nurmelalle perjantaihin 16.5. klo 18 asti (sihteeri (at) joensuunkauhojat.net, puh. 040 564 7405). Kylmältä suojaavat varusteet ja aikaisempi koskimelontakokemus ovat toivottavia.

Maalaustalkoot 17.5.08 klo 11

Keskiviikkona 14. toukokuuta 2008

Vajan maalaustalkoot alkavat klo 11 lauantaina 17.5.2008. Maali valmistuu puoliltapäivin, mutta sitä ennen voidaan aloittaa seinien harjaamisella. Jos mahdollista, talkoolaiset voisivat tuoda mukanaan 3 – 8 litraisen ämpärin maaliastiaksi, pensselin sekä jonkinlaisen harjan maalattavan pinnan puhdistamista varten. Pensselit ja vehkeet eivät ole pakollisia, käytetään niitä välineitä mitä paikalla on. Lisätiedot Martti Vaskonen, puh. 050 404 8322.

Ps. Kajakin huomioviirin tilaamisesta kiinnostuneet ovat neuvottelujen jälkeen päätyneet kolmiomalliseen viiriin kooltaan 20 x 35 cm (kuva pdf-tiedostona). Vielä ehtii tilata!

Kokka kohti Herajärveä 2.8.2008

Maanantaina 5. toukokuuta 2008

Tervetuloa melomaan Herajärvelle lämpimien vesien aikaan

Herajärvi-seura ja Joensuun kauhojat järjestävät melontatapahtuman Herajärvellä lauantaina 2.8.2008 klo 10 alkaen. Melontaretki sopii sekä aloittelijoille että jo kokeneille melojille, ja sille voi osallistua avokanootilla tai kajakilla. Melontamatkan voi valita 11-33 km:n väliltä. Aloittelijan tuntivauhti on 4-5 km/h ja vähäiselläkin melontakokemuksella tuntivauhti voi olla noin 6 km/h. Maataukoja pidetään tarvittaessa, ja meloessa juomataukoa pidetään noin puolen tunnin välein. Retki kestää 4-10 tuntia reittivalinnan ja melontakokemuksen mukaan.

Melontaretkelle lähdetään Lähtevästä, johon kokoonnumme klo 10. Ennen vesille lähtöä Joensuun kauhojien kokeneet melojat antavat opastusta melonnasta ja vesillä liikkumisen turvallisuudesta. Pisin reitti on Lähtevä – Orivirta – Sikosalmi – Eteläpää – Sikosalmi – Kiviniemi – Lakkala – Leväniemi – Pohjoispää – Lakkala – Orivirta – Lähtevä. Lyhin reitti on Lähtevä – Orivirta – Kiviniemi – Lakkala – Leväniemi. Leväniemestä palataan autolla Lähtevään.

Tapahtumaan voi osallistua omalla kanootilla tai kanootin voi vuokrata tilaisuuden järjestäjiltä. Kanootin varusteisiin kuuluvat kellukkeet tai tiiviit lastitilat, melontaliivi(t), mela(t) ja äyskäri. Kajakkivuokra on yksiköstä 10 eur ja kaksi-kosta 15 eur. Avokanootin vuokra on 15 eur. Osallistumismaksu on 10 euroa, johon sisältyy tilaisuuden järjestelyt, opastus, vakuutus, turvallisuusjärjestelyt sekä kahvi ja kahvileipä. Ruokaa on tarjolla Kiviniemessä omakustanteisesti. Leväniemessä tarjoamme kahvia ja kahvileipää. Retken aikana tarvittavat juomat jokainen hoitaa itse.

Osallistumisen edellytyksenä on uimataito ja normaali terveydentila. Alaikäiset voivat osallistua vain huoltajan seurassa tai yli 15-vuotiaat huoltajan kirjallisella luvalla. Osallistujilla tulee olla vesillä kellunta- tai pelastusliivi päälle puettuna ja varavaatteet mukana. Kanootin kaatumistapauksessa vetäjät ja turvavene auttavat melojat rantaan vaatteiden vaihtoon. Päihteet eivät kuulu melontaan, eikä päihtynyttä osallistujaa voida ottaa mukaan vesille.

Mikäli säätila estää tapahtuman toteuttamisen, palautetaan osallistumismaksusta 50 %. Sadesää ei estä melontaa mutta kovalla tuulella tai ukonilmalla emme järvelle lähde.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 25.7.2008 asti, mutta toivottavaa on saada alustavat ilmoittautumiset mahdollisimman pian, jotta voimme varata riittävästi kanootteja tapahtumaa varten. Kanootteja varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.Herajärvi

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme seuraavia tietoja:
• nimi
• alle 18-vuotiaat: ikä
• oma kanootti varusteineen on/ei
• melontakokemus ei yhtään/vähän/kokenut
• yhteystiedot (sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero)

Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa eeva.punta (at) telemail.fi ja numerossa 0400 298 465.

Herajärvi on kirkasvetinen järvi, jossa on paljon saaria ja kapeikkoja. Melojan kannalta järvi tarjoaa paljon yksityiskohtia tutustuttavaksi. Järvi on Kolin vaarojen kainalossa. Järvellä pesii useita vesilintuja, kuten silkkiuikkuja ja kuikkia.

Herajärvi-seura ry on järven rannalla asuvien ja siellä vapaa-aikaansa viettävien yhteinen seura, jonka tavoitteena on alueen kulttuurin ja luonnon tuntemuksen lisääminen ja alueen kehittäminen yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Joensuun Kauhojat ry on Suomen Kanoottiliittoon kuuluva melontaseura, jonka jäsenet harrastavat virkistys-, retki- ja koskimelontaa pääasiassa kajakeilla. Seuralla on noin 130-päisen jäsenistönsä käyttöön parikymmentä kajakkia ja yksi avokanootti. Kauhojien tukikohtana toimii Joensuun Hasanniemessä sijaitseva kanoottivaja.