Arkisto: elokuu 2010

Lättyretki 31.8.2010

Tiistaina 31. elokuuta 2010

Tervetuloa kesän viimeiselle lättyretkelle tänään 31.8.2010! Tarjolla lättyjen lisäksi makkaraa.

Elokuun jälkeen tiistaimelonnoilla voi edelleen käydä totutusti niin kauan kuin säät (tai jäätilanne) sallivat. Tästä eteenpäin melonnat ovat yhteismelontoja, eli niillä ei ole vetäjää.

Melontaretki 4.-5.9.2010 Koli – Ahveninen

Maanantaina 16. elokuuta 2010

Lähde viettämään retkimelontaviikonloppua Kolin ja Ahvenisen komeisiin maisemiin 4.-5.9.2010! Retkellä melotaan noin 25-30 km/päivä ja melontatahti on rauhallinen kajakkiretkivauhti (sään suosiessa noin 6,5 km/h). Mukana pärjäät, jos sinulla on hieman kokemusta aallokossa melomisesta ja melontakuntosi riittää noin 15 km:n melontaan ilman maataukoja. Mukaan tarvitset juotavaa, eväät, majoitteet (oma tai kaverin kanssa yhteinen teltta), keittovälineet, säänmukaisen vaatetuksen, tuulen- ja sateenpitävän kuoritakin, varavaatteita ja reipasta mieltä.

Kokoontuminen on lauantaiaamuna klo 8 Kauhojien kanoottivajalle Hasanniemeen. Kuljetus lähtöpaikalle tapahtuu kimppakyydeillä kajakit autojen katoilla ja/tai peräkärryssä. Meloessa pidetään lyhyt kelluntatauko kerran tunnissa ja yksi pitkä maatauko päivässä. Etelä-Pielisellä on jonkin verran saaria, joten aivan aukeilla vesialueilla ei ole tarkoitus meloa. Jos tuuli äityy liialliseksi melomiseen Pielisellä, varasuunnitelmana on melontaa Pielisjoella katsellen historiallisia nähtävyyksiä eli vanhoja kanavia.

Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 1.9.2010 Evelle (tiedotus (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954). Kerrothan ilmoittautuessasi, onko käytettävissäsi auto ja kattoteline, vetokoukku tai peräkärry sekä tarvitsetko seuran kajakkia.

Kyseessä on yhteisretki Joensuun Ladun kanssa. Autoileva Kauhojien jäsen saa matkakorvausta, jos kyydissä on vähintään kaksi muuta Kauhojaa. Muussa tapauksessa matkakorvaukset hoidetaan Ladun tyyliin, eli autokunnat sopivat keskenään korvauksista. Matkakorvauslomakkeen saa täältä: www.joensuunkauhojat.net/pdf/JK_matkakorvauslasku.pdf

Ruunaan koskimelontaviikonloppu 27.-30.8.2010

Maanantaina 9. elokuuta 2010

Ruunaalla järjestetään 27.-30.8.2010 koskimelontaviikonloppu, jossa on tilaisuus opetella koskimelontaa porukalla mm. Kanoottiliiton kouluttajan Veli-Matti Lehtosen opastuksella, meloa vapaasti ja seurata lauantain Ruunaan Rysäys-melontatapahtumaa.

Mukaan ovat tervetulleita kaikentasoiset melojat: koskimelonnan aloittamisesta kiinnostuneet, retkimelojan koskimelontataitoja harjoittelevat sekä kokeneemmat koskimelojat. Koskimelontaopetukseen osallistumisen edellytyksenä on perusmelontataito sileällä vedellä. Opetus on ilmaista mutta kovin tarkkaan henkilökohtaiseen opetukseen ei ole mahdollisuutta.

Matkat, majoituksen ja ruokailun kukin hoitaa omalla kustannuksellaan. Kauhojille on varattu mökki, jossa on vuodepaikkoja 5-6 hengelle (lattialle mahtuu lisää) ja paikan päälle pääsee kimppakyydeillä. Kauhojat saa koskikalustoa lainaan Joensuun kaupungin nuorisotoimelta.

Ilmoittautua voi Evelle (tiedotus (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954). Kerro ilmoittautuessasi, tarvitsetko lainaan kajakkia varusteineen (mela, liivi, kypärä, kellukkeet), haluatko majapaikan mökistä sekä osallistutko kimppakyytiin ja onko käytössäsi auto (+ kattoteline / vetokoukku / peräkärry). Ainakin yksi kimppakyyti lähtee Joensuusta perjantai-iltana mutta toimintaan mukaan ehtii myös lauantaina.

Melontaretki Telmonsalo-Liperinsalo 14.-15.8.2010

Tiistaina 3. elokuuta 2010

Viikonlopun melontaretki kutsuu sinua Liperinsaloon. Edessä on avaraa selkää, saarten suojaa ja letkeää retkimelontaa.

Lauantaina kauhomme Liperinsalon ympäri ja yövymme Kajoo saaressa. Illalla on mahdollisuus saunomiseen Riionniemessä. Saarissa on hyviä hiekkarantaisia uimapaikkoja. Sunnuntaina löydämme paljon eri reittivaihtoehtoja. Tuulen, aallokon ja retkeläisten mieltymysten mukaan valitsemme reitin. Mukaan tarvitset pipoa kiristämättömän retkimielen, muonaa, yöpymisvehkeet, uimapuvun, aurinkorasvan…

Kokoontuminen lauantaina kauhojien vajalle klo 8.30. Kajakit laskemme vesille Liperin venesatamassa klo 9.45 (Heinävedentie 2).

Ilmoittautuminen: Katri Tiainen, p. 050 495 4855, katri.tiainen (at) pkky.fi

Kyseessä on yhteisretki Joensuun Ladun kanssa. Autoileva Kauhojien jäsen saa matkakorvausta, jos kyydissä on vähintään kaksi muuta Kauhojaa. Muussa tapauksessa matkakorvaukset hoidetaan Ladun tyyliin, eli autokunnat sopivat keskenään korvauksista. Matkakorvauslomakkeen saa täältä: http://www.joensuunkauhojat.net/pdf/JK_matkakorvauslasku.pdf

Melonnan jatkokurssi 21.8.2010: vielä tilaa

Maanantaina 2. elokuuta 2010

Kesäkuulle suunniteltu melonnan jatkokurssi siirtyi kouluttajan esteen vuoksi pidettäväksi lauantaina 21.8.10, ja kurssille olisi vielä tilaa. Kurssi on tarkoitettu vähintään yhden kesän alkeiskurssin opeilla meloneille, vanhoja taitoja kertaaville tai ohjaajakoulutuksesta kiinnostuneille. Kurssi pidetään Hasanniemessä ja se kestää noin 6-8 tuntia.

Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi Kanoottiliiton taitokokeen 1 (ohjaajataso) asioita sileällä vedellä retki- ja merikajakeilla. Kouluttajana toimii SKaL:n kouluttaja Veli-Matti Lehtonen. Osallistumismaksu on 25 euroa ja ilmoittautua voi Evelle (tiedotus (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954; ilmoita, tarvitsetko seuran kajakkia). Kurssille otetaan 10 melojaa.

Taitokokeista löytyy lisätietoa Kanoottiliiton sivuilta (http://www.kanoottiliitto.fi/koulutus/ohjaajakoulutus/). Kurssille osallistuvan ei tarvitse hallita taitokokeen 1 asioita etukäteen, vaan niitä harjoitellaan kurssilla.