Arkisto: heinäkuu 2011

Puljausretki Ruunaalle 26.-28.8.2011

Perjantaina 29. heinäkuuta 2011

Kauhojien puljaus- eli koskimelontaviikonloppu Ruunaalle toteutetaan pe-su 26.-28.8.11. Ohjelmassa on jokiretkimelontaa koskenlaskuineen Paasikosken ja Siikakosken välillä yhdessä Kallan Melojien ja Puijon Ladun porukan kanssa. Omatoimisesti voi tehdä muutakin, kuten puljata Neitikoskessa, osallistua Lieksan Melojien järjestämään Ruunaan Rysäykseen 27.8. illanviettoineen, retkimeloa rauhallisella ja kauniilla Ruunaanjärvellä, patikkaretkeillä tai vaikkapa sienestää ja marjastaa. Mukaan ehtii myös lauantaina, jos oma kyyti järjestyy.

Ohjelma sopii hyvin koskimelontaa aloitteleville ja retkimelojille, jotka haluavat oppia laskemaan I- ja II-luokan koskia. Vaatimuksena on sileän veden melontakokemusta vähintään yhden kesän verran ja kaatuneesta kajakista poistumisen osaaminen (voi kokeilla esim. perjantai-iltana paikan päällä). Kosket lasketaan porukassa ja käydään tarvittaessa tarkastamassa etukäteen maitse. Varsinaista ohjausta ei ole mutta kokeneempien neuvoilla pääsee hyvin alkuun.

Majoittua voi Kauhojille varatussa saunallisessa mökissä (kustannukset jaetaan majoittujien/saunojien kesken) tai esim. omassa teltassa (omalla kustannuksella). Kauhojat maksaa matkakorvauksia jäsenilleen matkakorvauslomakkeessa olevin ehdoin.

Koskenlaskuun suositellaan koskikajakkia mutta muovinen retkikajakkikin käy, mielellään ei kuitenkaan ämpärimuovinen peruskajakki. Kalustossa on oltava kellutus eli kellukepussit tai lastitilat ja melojilla tietysti liivit ja kypärät (saa lainaksi seuralta). Jos koskimelontavaatetusta (esim. anorakki, neopreenihaalari) ei ole, varustaudu kuorivaatteilla ja urheilukerrastolla ja varaa mukaan runsaasti vaihtovaatetta!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Teija Jaatinen, teija.jaatinen1 (at) luukku.com, puh. 050 372 1353, ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 14.8.11. Kerro ilmoittautuesasi, onko käytössäsi auto + kattoteline/vetokoukku/peräkärry, majoitutko Kauhojien mökkiin, tarvitsetko lainaan seuran kajakkia ja aiotko osallistua ohjelmaan vai puuhata omatoimisesti.

KalMe:n ja Puijon Ladun alustava ohjelma:

perjantai 26.8.

  • klo 16-20: saapuminen Ruunaalle, majoittuminen, pareittain melontaa ja varusteiden testausta Neitikosken edustalla
  • klo 20.30: seuraavan päivän ohjelman ja aikataulun tarkistus

lauantai 27.8.

  • klo 8.30-11: turvallisuusnäkökohtien läpikäynti, pelastaminen/pelastautuminen
  • klo 12.30–19: koskenlaskua Neitikosken alapuoli, Kattilakoski-Murrookoski-Siikakoski
  • klo 20.30: palaute päivästä, seuraavan päivän ohjelma

sunnuntai 28.8.

  • klo 8-12: Paasikoski – Haapavitja (Neitikoski aikataulun salliessa)

Retki Oravisalon ympäri 6.-7.8.2011

Tiistaina 12. heinäkuuta 2011

Retkimelontaviikonloppu Oravinsalon ympäri Ukonselän ja Savonselän vesillä kutsuu Joensuun Ladun ja Joensuun kauhojien melojia la-su 6.-7.8.2011.

Kokoontuminen lauantaiaamuna klo 8 Joensuun Kauhojien kanoottivajalle Hasanniemeen. Kuljetus lähtöpaikalle Liperinsalon Telmonrantaan tapahtuu kimppakyydeillä kajakit autojen katoilla. Kajakkeihin pakataan mukaan retken aikana tarvittavat varusteet ja yöpyminen on telttamajoituksessa Kivisalmessa.

Mukaan tarvitset iloisen retkimielen, uimapuvun,  säänmukaisen varustuksen, eväät, juotavaa, keitto- ja yöpymisvälineet. Kellunta-, maa- ja uimatauot sovitaan erikseen. Varustaudu melomaan vähintään 20 km molempina päivinä.

Ilmoittautumiset 29.7. mennessä Katri Tiaiselle, sihteeri (at) joensuunkauhojat.net tai 050 495 4855. Kerro ilmoittautuessasi onko sinulla käytettävissäsi auto ja/tai kattoteline.

Viikonloppuretki 23.-24.7.11 peruuntuu

Perjantaina 8. heinäkuuta 2011

Kauhojien Viikonloppuretki Heinäveden reitille 23.–24.7.2011 joudutaan valitettavasti peruuttamaan vetäjän työvuorojen vuoksi. (Jos kuitenkin haluat lähteä retkelle niin kovasti, että olet valmis vetämään sen, voit ilmoittaa siitä osoitteeseen tiedotus (at) joensuunkauhojat.net.)

Retki Suomunjärvelle 30.-31.7.2011

Keskiviikkona 6. heinäkuuta 2011

Kauhojat voivat lähteä mukaan Joensuun Ladun helpolle ja opettavaiselle melontaretkelle Suomunjärvelle. Matkakorvauksia on mahdollista saada Ladun ja Kauhojien yhteisretken mukaisesti matkakorvauslomakkeen ohjeiden mukaan, ja Kauhojien kalustoa voi käyttää kuten Kauhojien retkelläkin eli pelkällä jäsenmaksulla (tai Ladun jäsen Ladun vuokrausmaksulla). Retken tiedote löytyy Joensuun Ladun sivuilta.