Arkisto: kesäkuu 2012

Melonnan alkeiskurssi IV/2012

Torstaina 28. kesäkuuta 2012

Joensuun Kauhojat järjestää elokuussa melonnan alkeiskurssin, jolla opetellaan kajakkimelonnan perustekniikoita, turvallisuusasioita ja retkimelonnan alkeita Suomen melonta- ja soutuliiton sisältösuosituksen mukaisesti. Kurssin kesto on yhteensä 10 tuntia. Tilanne 9.7.: kurssi on täynnä.

Kurssin ajankohta:

 • ma 6.8. klo 17 – n. klo 20.30
 • ke 8.8. klo 17 – n. klo 20.30
 • to 9.8. klo 17 – n. klo 20.30

Osallistumisen edellytykset:

 • uimataito ja normaali terveys
 • mielellään vähintään 15 vuoden ikä (käytettävä kalusto soveltuu parhaiten aikuisille)
 • 15-17 -vuotiaat tarvitsevat huoltajan kirjallisen luvan osallistumiseen (sis. huoltajan yhteystiedot), jos huoltaja ei osallistu samalle kurssille
 • alle 15-vuotiaat voivat osallistua täysi-ikäisen henkilön seurassa

Mahdollisia esteitä osallistumiselle:

 • tajunnan tai tasapainon menetystä aiheuttavat sairaudet (hyvä kertoa etukäteen)
 • veden pelko (kajakilla voi kaatua, vaikkakaan se ei ole kovin todennäköistä!)
 • vartalon kiertämisen estävät selkävaivat

Kurssin hinta ja maksuohjeet:

 • aikuiset 65 euroa
 • alle 18-vuotiaat 35 euroa
 • maksu suoritetaan etukäteen Joensuun Kauhojien tilille (maksuohjeet saa postitse tai sähköpostitse ennen kurssia)
 • ota tuloste tai kuitti maksusta mukaan ensimmäisenä kurssi-iltana (maksu voidaan palauttaa, jos peruutat osallistumisen viimeistään edellisenä päivänä ennen kurssin alkua)

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

 • ilmoittautumiset 9.7. alkaen Eveliina Hiltuselle, joensuunka (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954
 • ilmoittautuessasi kerro yhteystietosi (osoite, puh.nro, sähköposti jos on)
 • lisätietoja saa Eveliinalta tai Kauhojien nettisivuilta www.joensuunkauhojat.net kohdasta ”toiminta”
 • tarkemmat ohjeet kurssille saa viikkoa-paria ennen sen alkamista postitse tai sähköpostitse

Viikonloppuretki Pielinen 13.-15.7.2012

Keskiviikkona 27. kesäkuuta 2012

Lähtö Joensuusta Kauhojien kanoottivajalta perjantaina 13.7. klo 17.30. Retken lähtöpaikka on Lieksassa, Pielisen itärannalla sijaitseva Kelvänranta. Matkaa on Joensuusta noin 70 km. Tarkemmat ajo-ohjeet lähetetään retkelle ilmoittautuneille myöhemmin. (Retken vetäjä Riitta tulee Kelvänrantaan Lieksasta päin, joten jonkun Joensuusta lähtevän pitäisi varautua huolehtimaan ”lähtöseremonioista” kanoottivajalla.)

Alustava retkiohjelma:

Perjantai 13.7.

Melomme Kelvänrannasta yöksi Kolin edustalla olevaan Iso Korppi-nimiseen saareen. Melontamatka on noin 8-9 km. Saaressa on nuotiopaikka, kuivakäymälä ja hyvä hiekkaranta. (Saaressa ei ole toistaiseksi virallista leiriytymispaikkaa, mutta siitä on käytännössä muodostunut leiripaikka, jota mm. melojat ja veneilijät käyttävät)

Lauantai 14.7.

Vaihtoehto 1:

Jätämme leirin pystyyn Iso Korppiin ja kiertelemme aamupäivällä Kolin edustan saaria ja rantaudumme Kolin satamaan pitämään ruokataukoa. Aamupäivän melontamatka noin 10-12 km. Satamassa voi kokkailla omia sapuskoja tai käydä syömässä kahvila-ravintola Alamajalla. Alamajalla on valokuvanäyttely (Chrys Allen, Hanna Kurvi ja Liisa Tommila) ja Pielisen järvikulttuurinäyttely. Linkki: Kesäkahvilakulttuuri kukoistaa Kolilla

Satamasta melomme noin 4 km Likolahteen, josta lähdemme kävelemään kohti Purolan- ja Mäkränahon niittyjä. Myös Ikolanaholla voidaan käydä, jos porukka haluaa. ”Kukkaoppaaksi” on alustavasti lupautunut Metsähallituksen biologi Kaija Eisto, joka itsekin on innokas meloja. Kävelymatkaa kertyy kaikkiaan noin 5 km ja korkeuseroa Pielisen rannan ja niittyjen väliilä on riittävästi!

Jos joku ei halua kävellä niityille, niin yhtenä vaihtoehtona on katsella maisemia maisemahissistä. Edestakainen hissilippu on 6 €.
Jatkamme kukkien katselun jälkeen melontaa Kolin harjusaaria kierellen ja palaamme Iso-Korppiin yöksi. Lauantain melontamatka kaikkiaan noin 20-25 km.

Vaihtoehto 2:

Melomme kukkien katselun jälkeen Likolahdesta etelään Rykiniemen leiripaikalle yöksi. Rykiniemeen on Likolahdesta noin 16 km. Vaihtoehto 1:n aamupäivän melonta mukaan luetteluna päivän kokonaismatkaksi kertyy noin 30 km.

Sunnuntai 15.6.

Vaihtoehto 1:

Jos yövymme Iso Korpissa, niin yhtenä vaihtoehtona on meloa Vuonislahteen ja edelleen Paateriin tutustumaan Eva Ryynäsen ateljeehen. Pääsylippu on 4 €/hlö. Paaterin kahvilasta löytyy monenlaista purtavaa. Linkki: Eeva Ryynäsen ateljee ja Paaterin kirkko

Paaterista palaamme Vuonislahteen ja edelleen Kelvänrantaan. Sunnuntain melontamatka tällöin noin 20 km.

Vaihtoehto 2:

Jos yövymme Rykiniemessä, niin sitten meloskelemme eteläistä Pielistä ja palaamme Kelvänrantaan. Melontamatkaa noin 12-15 km. Vettähän riittää, joten enemmänkin voidaan meloa.

Huomioitavaa

Kukkaniittyjen kävelyä varten on hyvä ottaa lenkkarit tai muut tukevat jalkineet ja reppu tai vyölaukku eväiden ja juomisten kantamista varten. Korkeuseroista johtuen kävelyreissulla saattaa tulla hiki ja jano!

Pielinen on iso järvi, joten melontakokemusta aallokossa melonnasta on syytä olla. Seuraamme sääennustuksia ja muutamme edellä olevaa retkiohjelmaa tarvittaessa.

Ilmoittaumiset ja lisätiedot

Ilmoitautumiset Riitta Laatikaiselle, riitta.laatikainen (at) lieksa.fi, puh. 050 512 3035 mielellään 10.7.2012 mennessä.

HSKG 17.-19.8.2012

Keskiviikkona 27. kesäkuuta 2012

Koulutus ja taitojen petraaminen kannattaa ja nyt siihen on erinomainen tilaisuus! Hanko Sea Kayak Gathering järjestetään taas 17.-19.8. Hangon tulliniemessä ja Kauhojat kustantaa jäsenilleen kimppakyydit. Tapahtumassa on luvassa kursseja, retkiä ja mukavaa yhdessäoloa kaikentasoisille melojille. Kouluttajina toimivat suomalaiset ja britiläiset merimelonnan osaajat. Tapahtuman pääjärjestäjä on NIL Finland eli Pohjoismainen merimelonnan ohjaajayhdistys. Tapahtumassa on myös melonta- ja retkeilykirppis, jossa nimen mukaisesti voi vaihtaa, myydä ja ostaa varusteita.

Tässä houkutukseksi muutamia poimintoja tapahtuman tarjonnasta (tasot: 1=aloittelija, 2=vähintään peruskurssin taidot omaava, 3=edistyneempi):

 • eteenpäinmelontaklinikka (1)
 • peruspelastukset ja -hinaukset (1)
 • avokanoottireskutukset (1)
 • pelkoklinikka (1)
 • aallokkomelonta (2)
 • improving your roll (2)
 • vaativat melontatekniikat (2)
 • rescue handling for leaders and instructors (3)
 • advanced boat handling (3)
 • tuennat ja eskimo avokanootilla (3)
 • retket: Hangon silmä eli retki Russarön majakalle (2), auringonlaskuretki (1), Mannerheimin jalanjäljissä (1)…

Osallistumismaksu on 100 euroa viimeistään 1.8. ilmoittautuneille ja 120 euroa 1.8. jälkeen ilmoittautuneille. Maksu sisältää sisäänpääsyn, leiriytymisen ja leirintäpalvelut, kurssit ja luennot (paitsi ulkomaisten ohjaajien kurssit) sekä juhlaillallisen lauantaina. Majoittua voi teltoissa tapahtuman alueella (tai 2-4 km:n päähän majataloon tai hotelliin omalla kustannuksella). Brittiläisten kouluttajien kurssit maksavat 25 euroa/kurssi, ja jos tapahtuma joudutaan siirtämään kovan tuulen takia Hankoniemen pohjoispuolelle, leiriytymisestä tulee pieni lisämaksu.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan netissä osoitteessa http://www.nilfinland.fi/hskg viimeistään 11.8.2012. Ennakkoon voi ilmoittautua korkeintaan kolmelle kurssille sekä yhdelle avokanoottikurssille. Paikan päällä voi ilmoittautua niille kursseille, joille on vapaita paikkoja. Maissa pidettäville kursseille ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittautua. Kannattaa ilmoittautua pikaisesti, että pääsee juuri niille kursseille, joille haluaa!

Ilmoittautumisen, osallistumismaksun ja mahdolliset kurssi- ja muut maksut jokainen hoitaa itse. Kimppakyytien järjestelemiseksi ilmoita itsestäsi Eveliina Hiltuselle (puh. 041 467 0954, joensuunka (at) joensuunkauhojat.net). Ilmoita myös, jos käytössäsi on auto sekä kattotelineet, vetokoukku tai peräkärry, ja tarvitsetko seuran kajakkia. Mukaan tarvinnet ainakin seuraavat omat tai lainatut kamat: majoittumisvälineet, keitin, kajakki varusteineen sekä kursseillesi sopivat melontavarusteet.

Puljausretki 28.-29.7.2012

Keskiviikkona 27. kesäkuuta 2012

Kauhojat suuntaavat la-su 28.-29.7. Ruunaalle viettämään puljaus- eli koskimelontaviikonloppua. Retki sopii kaikille koskimelonnasta tai melontataitojen kartuttamisesta kiinnostuneille. Melonta koskessa on sopiva keino harjoitella vaativampien olosuhteiden retkimelontaa varten, koska sopivaa harjoittelukeliä ei tarvitse odotella ja koskesta pääsee kaaduttaessa nopeammin pois kuin aallokosta mereltä tai järveltä. Neitikoskessa voi harjoitella, kaatua ja uida ilman loukkaantumisvaaraa, koska stopparin alapuolella ei ole kiviä. Lisäksi vedet ovat heinäkuun lopussa lämpimimmillään ja uimareissujen jälkeen pääsee saunaan.

Ohjelmaa kehitellään osallistujien toiveiden mukaan, esim. eskimokäännösharjoittelua, koskimelontaharjoittelua tai koskiuintia ja -pelastusta Neitikoskessa, harjoittelua Paasikoskessa ja Haapavitjassa tai koskenlaskua Neitikoskelta Kattilakosken ja Murrookosken kautta Siikakoskelle. Koskista Paasikoski on I luokan koski ja muut II-luokkaa. Retkellä majoitutaan Neitikosken lähelle mökkiin, jossa on kaikki mukavuudet, sauna ja sängyt 5-6 hengelle (loput voivat majoittua lattialla tai omalla kustannuksella teltassa). Seura kustantaa mökin ja matkat.

Ilmoittautumiset viimeistään torstaina 26.7. Ulla Karviselle, puh. 050 339 9721, ulla.karvinen (at) jns.fi. Ilmoita, onko käytössäsi auto ja kattotelineet, vetokoukku tai peräkärry ja tarvitsetko seuran kajakkia varusteineen (kypärä, liivi, mela). Mukaan tarvitaan makuupussi, evästä ja paljon varavaatetta/uima-asu, jos esim. märkäpukua ei ole. Mökissä on mm. keittovälineet, hella, mikroaaltouuni ja juokseva vesi, ja Ruunaan retkeilykeskuksesta saa tarvittaessa kahvia ja ruokaa.

Viikonloppuretki lähisaaristossa 16.-17.6.2012

Tiistaina 12. kesäkuuta 2012

Joensuun Kauhojien ja Joensuun Ladun retkimelojat suuntaavat Tutjunniemeen ensi viikonloppuna 16.-17.6.2012. Tarkempi retkisuunnitelma tehdään tuuliennusteen ja melojien intressin perusteella. Varustaudu telttayöpymiseen, omiin retkieväisiin, sään mukaisiin varusteisiin, uintiin ja myös lyhyeen kesäyön melontaan ja taikoihin. Arvioitu melontamatka yhteensä 45 km, joka jakaantuu kahdelle päivälle. Retki sopii kaikille melojille, myös aloittelijoille.

Kokoontuminen Joensuun Kauhojien vajalla lauantaina klo 8.00. Ilmoittautuessasi kerro onko käytettävissä auto ja kattotelineet tai peräkärri.

Ilmoittautumiset Katri Tiaiselle, p. 050 495 4855, katri.tiainen (at) pkky.fi.

Ylimääräinen alkeiskurssi 2012

Sunnuntaina 3. kesäkuuta 2012

Joensuun Kauhojat järjestää ylimääräisen melonnan alkeiskurssin kesäkuussa 2012. Kurssilla opetellaan kajakkimelonnan perustekniikoita, turvallisuusasioita ja retkimelonnan alkeita Suomen melonta- ja soutuliiton sisältösuosituksen mukaisesti.

Tilanne 6.6.: kurssi täynnä

Kurssin ajankohta:

 • ma 11.6. klo 17-n. 20:30 (yht. 10 h)
 • ke 13.6. klo 17-n. 20:30
 • ke 20.6. klo 17-n. 20:30

Kauhojat järjestää kuluvana kesänä vielä yhden alkeiskurssin elokuussa (viikko 32 ma, ke ja to-illat), jolle otetaan ilmoittautumisia  myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Osallistumisen edellytykset:

 • uimataito ja normaali terveys
 • mielellään vähintään 15 vuoden ikä (käytettävä kalusto soveltuu parhaiten aikuisille)
 • 15-17 -vuotiaat tarvitsevat huoltajan kirjallisen luvan osallistumiseen (sis. huoltajan yhteystiedot), jos huoltaja ei osallistu samalle kurssille
 • alle 15-vuotiaat voivat osallistua täysi-ikäisen henkilön seurassa

Mahdollisia esteitä osallistumiselle:

 • tajunnan tai tasapainon menetystä aiheuttavat sairaudet (hyvä kertoa etukäteen)
 • veden pelko (kajakilla voi kaatua, vaikkakaan se ei ole kovin todennäköistä!)
 • vartalon kiertämisen estävät selkävaivat

Kurssin hinta ja maksuohjeet:

 • aikuiset 65 euroa
 • alle 18-vuotiaat 35 euroa
 • maksu suoritetaan etukäteen Joensuun Kauhojien tilille: OP 577036–40012796 (IBAN FI93 5770 3640 0127 96, BIC OKOYFIHH), viestiksi laitetaan maksajan/maksajien nimet sekä tunnus ”TKS” (=tulokaskurssi, seniorit) tai ”TKJ” (=tulokaskurssi, juniorit)
 • ota tuloste tai kuitti maksusta mukaan ensimmäisenä kurssi-iltana (maksu voidaan palauttaa, jos peruutat osallistumisen viimeistään edellisenä päivänä ennen kurssin alkua)

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

 • ilmoittautumiset Eveliina Hiltuselle, joensuunka (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954
 • ilmoittautuessasi kerro yhteystietosi (osoite, puh.nro, sähköposti jos on)
 • lisätietoja saa Eveliinalta tai Kauhojien nettisivuilta www.joensuunkauhojat.net kohdasta ”toiminta”
 • tarkemmat ohjeet kurssille saa ilmoittautumisen jälkeen postitse tai sähköpostitse