Arkisto: marraskuu 2012

Uimahallivuoro alkaa la 17.11.2012

Sunnuntaina 11. marraskuuta 2012

Talvella on oikea aika hankkia taitopohja kesän melonnoille! Kauhojien jäsenille tarkoitettu vuoro on Rantakylän uimahallissa lauantaisin klo 17-19 ajalla 17.11.2012-6.4.2013 (ei jouluna 22.12. eikä pääsiäislauantaina 30.3.). Vuoron aikana halli ei ole avoinna yleisölle, joten siellä voi rauhassa harjoitella sivuittainmelontaa, kaatumista, pelastautumista, eskimokäännöksiä, freestylemelontaa ynnä muuuta mieleen tulevaa, tai vain uida. Harjoitukset eivät ole ohjattuja mutta kokeneemmat opastavat mielellään.

Varusteeksi tarvitaan vähintään uima-asu ja pyyhe, joiden lisäksi nenäklipsit ja uimalasit helpottavat monia harjoituksia. Yleensä hallilla käytetään ketterää koskikalustoa mutta mikään ei estä tuomasta sinne myös retkikajakkia, jolloin retkikalustolle sopivien pelastustekniikoiden harjoittelu onnistuu. Melontaliivit eivät ole pakolliset mutta niitäkin jotkut käyttävät, että esim. eskimopyörähdys tuntuisi samanlaiselta myös oikeissa olosuhteissa.

Kajakkeja ei voi varastoida hallilla paloturvallisuussyistä, joten vuorolle tulevat kuljettavat käyttämänsä kajakit, melat ja varusteet mukanaan ja huolehtivat niiden pesemisestä. Seuran kalustoa käyttävä voi käydä itse kajakin vajalta tai ottaa yhteyttä allaoleviin henkilöihin kajakin tuomiseksi:

  • Eve (joensuunka (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954)
  • Jukka (puh. 0400 346083)
  • Ulla (ulla.karvinen (at) jns.fi, puh. 050 339 9721).

Seuran koskikajakit on tarkoitus jakaa eri paikkoihin siten, että vajalle jää jokunen ja ainakin Evellä on muutama ja Jukalla yksi. Jos käyt vuorolla usein ja haluat säilyttää seuran kajakkia tai varusteita kotonasi vuorojen välillä, ota yhteyttä Eveen. Ensimmäiselle vuorolle tullessasi pyydä samoin Eveä tuomaan kalustoa. Tarvittaessa kajakkeja käytetään vuorotellen ja usein jäsenten omiakin paatteja saa kokeilla.

Ennen uima-allastilaan menoa menetellään uimahallin laitospäällikön ohjeen mukaisesti (huom. uusi terveystarkastaja on aiempaa tarkempi ja uimahallivuoro onnistuu jatkossa vain, jos ongelmia vedenlaadun suhteen ei tule):

  • kajakit ja varusteet puhdistetaan jo ennen uimahalliin tuomista
  • allashuoneeseen ei mennä ulkojalkineissa ja -vaatteissa
  • kajakit pestään allastilassa käyttäen desinfioivaa pesuainetta (on paikalla uimahallin puolesta), ja lattia huuhdellaan ja kuivataan lastalla pesun jälkeen
  • märkäpuvut ym. varusteet pestään suihkutiloissa
  • tilojen on jäätävä siistin kuntoon kajakkien ja varusteiden pesun sekä harjoitusten jälkeen

Kauhojilla on mahdollisuus käydä myös Kanoottisissit ry:n uimahallivuorolla Kontiorannan uimahallissa tiistaisin klo 21-22, keskiviikkoisin klo 6-7.30 ja perjantaisin klo 20-22. Jos haluat käydä vuorolla, voit ottaa yhteyttä Kanoottisissien Pertti Karttuseen, pertti.karttunen (at) gmail.com. Myös Kanoottisissien vuorolla kalusto kuljetetaan mukana.