Arkisto: toukokuu 2013

Kanoottivajan siirto 28.5.2013

Lauantaina 4. toukokuuta 2013

Tilannepäivitys 21.5.2013: Kanoottivajan suunniteltu siirto ei toteudu, koska vaja on sen verran huonokuntoinen, ettei sille saa siirron ajaksi vakuutusta. Ehkäpä lähivuosina Kauhojilla on upouusi vaja uudella paikalla!

Tiedoksi seuran jäsenille, että vajan siirto toteutuu toukokuun lopulla ja talkooväkeä tarvitaan, että homma saadaan suoritettua kunnialla.

Vajan siirtopäivä on tiistai 28.5.2013. Kaupunki tekee sitä ennen pohjat uuteen paikkaan ja Jokiaseman yrittäjä Arto Romppanen huolehtii siirtotoimenpiteen järjestelyistä ja kustannuksista. Villi arvio on, että siirto kestää kolmisen tuntia, joten kajakkien pitempiaikaista välivarastointia ei tarvitse tehdä.

Vaja tyhjennetään kalustostamme maanantaina 27.5. klo 18 alkaen, ja etenkin tähän operaatioon tarvitaan seuran jäseniä avuksi. Kajakit siirretään aidatulle alueelle ja varusteet lukittuun peräkärryyn, mistä ne siirretään tiistaina takaisin vajaan. Kaatopaikalle joutava materiaali kuljetetaan pois. Myös tiistaille tarvitaan apuja vajan siirron jälkeen, kun pakkaamme kaluston takaisin toivottavasti ehjänä olevaan vajaan.

Vajapaikan haltijat: jos teillä on mahdollista viedä oma kajakkinne pois siirron ajaksi, niin se helpottaa operaatiota hiukan. Toki kajakkinne kulkee myös seuran kaluston mukana, joten siirtäminen ei ole pakollista.

Mikäli vajalle tapahtuu vahinkoa siirron aikana, niin seura ei joudu siitä maksumieheksi. Toivotaan kuitenkin, että rakennus kestää. Jos ei kestä, niin kalustolle järjestetään väliaikaiseksi varastoksi merikontteja, joihin hankitaan vajan lukon kanssa samaa sarjaa olevat munalukot.

Eli vajan tyhjennystalkoot maanantaina 27.5. klo 18 ja vajansiirtotalkoot ja vajan täyttö 28.5. klo 17. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle.

Jos tulee kysyttävää, niin olkaa yhteydessä hallituksen jäseniin.

Taustatietoa: Vaja siirretään, koska se on Joensuun kaupungilta vuokratulla alueella, jonka vuokrasopimus loppuu kuluvan vuoden lopussa eli 31.12.2013. Kaupunki on tulevaisuudessa luopumassa Hasanniemen alueesta, eikä siksi halua uusia nykyisen alueen vuokrasopimusta kuin vuodeksi kerrallaan. Myös vajan uusi sijoitusalue, joka on jokivarressa Future Club ry:n melonta- ja soutuvajoista ylävirtaan, vuokrataan kaupungilta mutta siihen saadaan pitkäaikainen vuokrasopimus (alueen kuva pdf-tiedostona; kuvassa olevista Future Clubin vajoista kolme alavirranpuoleista on jo rakennettu ja kaksi Kauhojien uuden paikan naapurissa olevaa aiotaan rakentaa tulevaisuudessa). Jokiasema Ky organisoi siirron, koska se on suunnitellut käyttöä Kauhojien vajan vanhalle paikalle.