Arkisto: elokuu 2013

Viikonloppumelontaa Suitsansaareen 14.–15.9.2013

Torstaina 22. elokuuta 2013

Syksyinen viikonloppuretki suuntaa Pyhäjärven kirkkaille vesille Kesälahdelle. Retkiseurue starttaa Kauhojien vajalta klo 9.00 ja pysähtyy hörppimään tunnin ajomatkan jälkeen oma-kustanteiset kahvit Kiteen Tasapäähän. Kahvittelun jälkeen siirrymme muutaman kilometrin päähän tutustumaan puuveneveistämöön, jossa veneveistäjä Arvo Ketolainen on luvannut pitää pienen tarinatuokion puuveneiden valmistamisesta. Epäilemättä mielenkiintoista asiaa vesillä liikkujille!

Retken päämäärä on Suitsansaari, joka sijaitsee Venäjän, Uukuniemen ja Kesälahden rajalla. Melontaosuus kohti maalia alkaa retkelle osallistujien innostuksen ja sään mukaan joko Tasapäästä (melontamatka Suitsaan 18 km) tai Kutronlahdesta, josta Suitsaan on matkaa kolme kilometriä. Paluu seuraavana päivänä Joensuuhun alkuillasta.

Suitsan saaressa yövytään joko autioituneessa talossa, jossa ei ole lämmitystä tai omissa teltoissa. Perusretkivarusteet siis mukaan. Retki soveltuu melontaa hieman enemmän harrastaville, sillä Pyhäjärvenselkä voi olla pahimmoillaan hyvinkin aallokkoinen. Melontamatka molempina päivinä (säästä riippuen) 10-18 km + omat iltamelonnat.

Retken järjestää Kaisu Leinonen, jolle ilmoittautumiset 31.8. mennessä osoitteeseen: tiedotus (at) joensuunkauhojat.net tai p. 050 567 1807.  Kaisulta saa myös kysellä lisätietoja retkestä. Ilmoittautuessasi kerro, onko käytettävissä auto, kattotelineet/peräkärri.

Päiväretki Koitajoki 1.9.2013

Torstaina 22. elokuuta 2013

Kauhojien syyskuun päiväretki suuntautuu Koitajoelle sunnuntaina 1.9.2013. Aloituspaikkana on Möhkön satama, josta melotaan Nuorajärven kautta Kallioniemen venerantaan (tien 522 vieressä). Melontamatka on kartalta mitaten noin 23 km. Möhkön ruukkimuseo ei ole enää syyskuussa auki mutta alueeseen voi halutessaan tutustua ennen lähtöä (ks. http://www.mohkonruukki.fi/).

Kovemman tuulen sattuessa melotaan vaihtoehtoista reittiä Kallioniemen venerannasta Kureharjun venerantaan eli koko matka jokea pitkin (noin 25 km, jolloin matkalla nähdään vesiltä käsin Kesonsuon soidensuojelualue, ks. esim. http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=65752&lan=fi). Jos ei tuule kovasti, toivottavasti jonain tulevana kesänä melotaan tätäkin reittiä!

Reitit voi vilkaista tästä kartasta: http://goo.gl/maps/EH4lI

Tiedossa on helppo päiväretki, joten kaikki kyseisiä päivämatkoja melomaan kykenevät jäsenet ovat tervetulleita mukaan. Mukaan tarvitaan omat eväät ja juotavaa, säänmukainen melontavarustus ja vesitiiviisti pakatut varavaatteet.

Ilmoittautumiset Evelle (joensuunka (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954) viimeistään torstaina 29.8.13. Kerro ilmoittautuessasi, onko käytössäsi auto + kattoteline, vetokoukku tai peräkärry. Pitkähkön ajomatkan vuoksi tapaaminen on Kauhojien vajalla jo klo 8.00 ja takaisin kaupunkiin palataan illansuussa.

Koskimelontaharjoittelua Kermankoskella la 25.8.2013

Tiistaina 20. elokuuta 2013

Kiinnostaako koskimelonnan aloittaminen? Lähde harjoittelemaan Kauhojien kokeneempien koskimelojien johdolla Heinäveden Kermankoskelle lauantaina 25.8.2013. Aikaisempaa koskimelontakokemusta ei tarvitse olla.

Tapaaminen on Kauhojien vajalla klo 10 ja paluu iltasella. Kermankoskelle mennään omakustanteisesti kimppakyydeillä. Mukaan voi ilmoittautua Ullalle, ulla.karvinen (at) jns.fi, puh. 050 339 9721. Ilmoita samalla, onko käytössäsi auto ja kattoteline tai vetokoukku.

Kajakin, kypärän, melan ja liivin saa lainaksi Kauhojilta kuluvan vuoden jäsenmaksua vastaan, jos omia ei ole. Jos et omista melonta-anorakkia, märkäpukua tms., varaa mukaan kuorivaatteet ja reilusti vaihtovaatetta vesitiiviisti pakattuna. Matkaa vajalta Kermalle ja takaisin tulee noin 150 km, joten varaa polttoainekuluihin 5–10 euroa (riippuu siitä, kuinka monta melojaa auton kyydissä on).

Myydään melontaliivi Hiko Orca (MYYTY)

Maanantaina 5. elokuuta 2013

Liivit myyty!

Puljausretki 7.-8.9.2013

Sunnuntaina 4. elokuuta 2013

Syyskuussa, 7.-8.9. on Kauhojien perinteinen puljausretki Ruunaalle. Retki on suunnattu kaikille koskimelonnasta kiinnostuneille, eikä aiempaa koskimelontakokemusta välttämättä tarvita. Seuralta saa myös lainaan koskikalustoa ja varusteita. Retkellä harjoitellaan koskimelonnan perusteita ja pelastautumisasioita. Kauhojilla on mökki varattuna Ruunaan Neitikoskella. Mökkiin mahtuu ainakin 6 ensiksi ilmoittautunutta, ja tarvittaessa voidaan käyttää telttamajoitustakin. Ohjelmassa on melonnan lisäksi saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Ilmoittautumiset Auvo Salmelle joko auvo.salmi (at) gmail.com tai 0407450710. Kerro ilmoittautuessasi onko käytössäsi auto ja tarvitsetko seuralta kajakin tai muita varusteita lainaan.