Arkisto: toukokuu 2015

Juhannusretki 19.–21.6.2015

Maanantaina 25. toukokuuta 2015

Lähde viettämään juhannusta melonnan merkeissä äskettäin perustettuun Etelä-Konneveden kansallispuistoon! Alueella on sekä sokkeloista saaristoa että aavaa järvenselkää, kalliojyrkänteitä, luonnonnähtävyyksiä sekä pyhiä paikkoja eli luonnonrauhaa ja katseltavaa riittää (katso esim. http://www.luontoon.fi/etela-konnevesi).

Lähtö on perjantaiaamuna (kokoontuminen Kauhojien vajalle klo 8.30) ja paluu sunnuntaina illansuussa. Melontamatkat ovat kohtuullisia, noin 25 km/päivä, joten melko vähäiselläkin melontakokemuksella pärjännee mukana. Tuulisten säiden sattuessa melotaan mahdollisuuksien mukaan suojaisia reittejä mutta aallokolta ei ehkä kokonaan voida välttyä, joten aallokkomelontakokemusta olisi hyvä olla hieman. Majoittuminen teltoissa omin eväin. Kauhojilla on lainattavaksi yksi Trangia-retkikeitin, johon voi ostaa polttoaineeksi esim. Sinolia. Retkelle mennään kimppakyydillä ja matkakustannukset jaetaan lähtijöiden kesken (20 senttiä/km autolle ilman peräkärryä ja 25 senttiä/km autolle peräkärryn kanssa).

Ilmoittautumiset viimeistään tiistaina 16.6. Eve Hiltuselle, joensuunka (at) joensuunkauhojat.net, puh 041 467 0954. Kerro ilmoittautuessasi, onko käytössäsi auto+kattotelineet, vetokoukku tai peräkärry ja tarvitsetko seuran kalustoa.

Jos olet lähdössä Joensuun Ladun Saimaan retkelle sunnuntaina 21.6., sinne suuntaaminen onnistunee pienin sovitteluin suoraan Konnevedeltä.

Tiistaimelonnat 2015

Keskiviikkona 13. toukokuuta 2015

Tiistaimelonnat alkavat 19.5.2015 klo 18! Toukokuun tiistaimelonnat ovat yhteismelontoja, joilla ei ole vetäjää, joten osallistujat päättävät porukassa melontalenkin suunnan, keston ja vauhdin niin, että kaikki saapuvat turvallisesti takaisin rantaan ja avaimettomatkin pääsevät palauttamaan kajakkinsa lopuksi vajaan. Kesäkuun alusta elokuun loppupuolelle tiistaimelonnoilla toimii opastajana kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella Ilpo Väliaho (puh. 050 539 8470). Ilpo ei ole melontaohjaaja mutta hän auttelee kaluston valinnassa ja toiminnassa vesillä. Syyskuussa tiistaimelonnat ovat taas yhteismelontoja (klo 17 alkaen).

Kesä-, heinä- ja elokuun viimeisinä tiistaina on lettujen- ja makkaranpaistoretki johonkin lähisaarien nuotiopaikoista, jos vapaaehtoinen taikinantekijä löytyy (muuten tilalla on tavallinen tiistaimelonta). Seura tarjoaa tarpeet, ja lättyretken järjestämiseen löytyy ohjeita täältä: www.joensuunkauhojat.net/pdf/JK_lattyretkiohje.pdf. Lättyretket tai esim. pelastusharjoitukset voivat alkaa jo klo 17, joten kannattaa seurata tiedotusta.

Ladun melontakurssille tiistaisin 19.5., 26.5. ja 2.6. klo 17 alkaen on luvattu lainaan seuraavat kajakit: neljä Oasista (nro 13, 14, 15, 21), Seayak (nro 16), yksi Mareista ja toinen kaksikoista. Muu seuran kalusto on tiistaimelojien käytössä.

Tiistaimelojat voivat seuran kaluston lisäksi käyttää myös yksityistä seurakäyttökajakkia P&H Delphin 150, joka tienaa vajapaikkamaksunsa kurssi-, tutustumismelonta- ja tiistaimelontakäytössä. Kajakki on keltainen muovikajakki kasetissa oikealla alhaalla, ja se sopii pienehkölle melojalle, myös aloittelevalle. Kajakin paikalta kasetista alariviltä oikealta löytyy ohjeita jalkatukien säätämiseen ja evän laskemiseen.

Ohjaajien ja vetäjien koulutus 11.5.2015

Sunnuntaina 3. toukokuuta 2015

Koulutus siirtyy pidettäväksi maanantaina 11.5. klo 17 alkaen (alkuperäinen päivä tiistai 12.5.). Lisätiedot Eveltä, joensuunka (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954. Tarjolla on opastusta peruskurssien ja tutustumismelontojen ohjaajille ja retkien vetäjille (mm. tutustutaan seuran kalustoon, katsotaan turvallisuusasioita ja harjoitellaan pelastuksia). Muutkin kuin ohjaajat ja vetäjät voivat tulla paikalle.

Koskiretki 9.5.2015

Sunnuntaina 3. toukokuuta 2015

Ensi lauantain koskiretken kohteeseen voi vielä vaikuttaa; tarjolla olisi kauempana olevista kohteista Keyritynjoki Rautavaaralla tai Jongunjoki Kuhmossa/Lieksassa (molemmissa jokireitti, jolla I-II luokan koskia) tai sitten voidaan käydä parkkityyliin jossain lähempänä olevassa kohteessa (Kermankoski, Ruunaa, Pamilonkoski). Ilmoittautumiset ja toiveet Evelle, joensuunka (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954 viimeistään torstaina 7.5. Matkakulut jaetaan osallistujien kesken.

Vajatalkoot 5.5.2015

Sunnuntaina 3. toukokuuta 2015

Tervetuloa porukalla vajatalkoisiin tiistaina 5.5. klo 17 alken! Siivoillaan vajaa ja sen ympäristöä talven jäljiltä, tarkistetaan kalusto ja varusteet ja jatketaan mm. laiturille vievien rappusten rakentelua. Mukaan voi ottaa lapion ja rautakangen, jos sellaisia löytyy. Lopuksi mennään kahville Jokiasemalle.