Arkisto: elokuu 2016

Viikonloppuretki Kermajärvelle 10.-11.9.2016

Tiistaina 30. elokuuta 2016

Retki Heinäveden Kermajärvelle 10.-11.9.2016

Lähdemme vajalta lauantai aamuna yhdeksältä ja ajamme Heinäveden kirkonkylän venesatamaan, jonne jätämme autot. Melontamatkat ovat noin kaksikymmentä kilometriä päivässä. Yöpyminen omassa teltassa saaressa. Paluu sunnuntai iltana. Ilmoittaudu allekirjoittaneelle viimeistään edeltävänä keskiviikkona ja kerro onko käytössäsi auto ja kattotelineet.

Kalle Ojatalo/0505879430 tai mieluiten sähköposti ojatalo (at) student.uef.fi

Puljausretki Ruunaa 27.-28.8.2016

Torstaina 4. elokuuta 2016

Tervetuloa Ruunaan koskipuljausretkelle 27.-28.8.

Joensuun Kauhojien perinteiselle koskipuljausretkelle Ruunaan suunnataan elokuun lopulla. Retki on suunnattu kaikille koskimelonnasta kiinnostuneille eikä aikaisempaa koskimelontakokemusta tai erikoisvarusteita välttämättä tarvita. Seuralta saa tarvittaessa lainaan koskikalusteita ja varusteita. Retkellä harjoitellaan koskimelonnan perusteita ja pelastautumisasioita.

Seura maksaa osallistujille kaksi Ruunaan retkeilykeskuksen mökkiä, joissa naiset ja miehet voivat majoittua erikseen. Mökkien petipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (12 kpl) ja loput voivat nukkua mökkien lattioilla tai omakustanteisesti telttamajoituksessa. Mökeissä on tilava tupakeittiö, jossa takka, makuuhuone, wc ja sauna. Varustuksena jääkaappi, liesi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, astiasto ja TV.

Ajankohta: La 27.8 kokoontuminen Kauhojien vajalla klo 8 ja varusteiden pakkaus. Su 28.8 paluu takaisin vajalle iltapäivästä/illasta.

Kuljetus: Ruunaalle on matkaa rapiat 90 km ja retkelle mennään kimppakyydeillä siten, että matkakulut jaetaan osallistujien kesken. Kuski huolehtii muilta kyytiläisiltä maksun polttoaineesta lastatun auton kulutuksen mukaan.

Varusteet: Mahdollisten omien koskimelontavarusteiden lisäksi riittävästi vaihtovaatteita ja omat sapuskat, eväät ja sekä rahaa ainakin kimppakyytikuluihin. Retkeilykeskuksessa on myös ravintola, jonka palvelut ovat hyödynnettävissä retken aikana. Lisätietoa ruokailuhinnoista ym. palveluista retkeilykeskuksen verkkosivuilta, www.ruunaa.fi. Petimajoittujat tarvitsevat lisäksi liinavaatteet tai makuupussin, lattiayöpyjät lisäksi makuualustan ja telttailijat vielä muut tarvittavat telttailukamppeet. Mukaan myös hammasharja ja -tahna. Passia ei tarvita :).

Ilmoittautuminen viimeistään 25.8. ja lisätiedot: auvo.salmi (at) gmail.com tai GSM 0407450710. Ilmoittautuessasi kerro mahdollisista varustetarpeistasi ja yöpymistoiveista. Muista samalla ilmoittaa käytössäsi olevasta autosta ja sen kuljetusvarustelusta (kattotelineet/vetokoukku/peräkärri).

Tervetuloa mukaan!

Päiväretki Höytiäinen 13.8.2016

Torstaina 4. elokuuta 2016

Tervetuloa melomaan Höytiäiselle 13.8. lauantaina!

Joensuun Kauhojien päiväretki suuntautuu tänä kesänä toisen kerran kirkasvetiselle Höytiäiselle. Lähdemme melomaan Lomakeskus Huhmarin rannasta ja käymme Halkovaaran kodalla, kierrämme Jänissaaret sekä tutustumme samettimuurahaisten valtakuntaan Polvijärven Hiekkasaarissa. Paluumatkalla kierrämme Rettelöt ja ihailemme Höytiäisen maisemia. Retken melontamatka on noin 16 km eli se sopii hyvin vähemmän meloneen päiväretkeksi.

Ajankohta: 13.8. klo 9 kokoontuminen Kauhojien vajalle ja kajakkien pakkaus. Lomakeskus Huhmarissa olemme noin 10.15. Paluu retkeltä illalla viimeistään klo 19 takaisin Joensuuhun.

Kuljetus: Retkelle mennään kimppakyydillä ja matkakustannukset jaetaan lähtijöiden kesken. Ilmoittautumisen yhteydessä muista kertoa, onko sinulla auto + peräkärry tai auto + kattotelineet käytössäsi. Kuski huolehtii muilta kyytiläisiltä maksun polttoaineesta.

Melontareitti ja välimatkat: Lomakeskus Huhmari – Halkovaaran kota 4 km – Jänissaarten kierto, Hanhiluodon laguuni ja Hiekkasaaret 6 km – Rettelöiden kierto, Lomakeskus Huhmari 6 km. Lisätiedot retkikohteista http://kajakkiprinsessa.blogspot.fi/

Muu ohjelma: Kiinnostuneet voivat uida ja patikoida Hiekkasaarissa (saaren kierto noin 2 km).

Varusteet: Ota mukaan sään mukaiset vaatteet (myös suoja auringolta), uimistarvikkeet, runsaat eväät ja juomavettä. Ensimmäinen välipala on Halkovaaran kodalla, jossa on nuotiopaikka ja polttopuita, jos et omista tai halua käyttää retkikeitintä. Toinen ruokailu on Hiekkasaaressa, jossa on nuotiopaikka. Kohteissa on kuivakäymälät. Taukoja pidämme lisäksi vesillä melojien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Jos tarvitset seuran kajakin, varaa se ennakkoon itse vajan varauskalenteriin.

Ilmoittautuminen viimeistään 10.8. ja lisätiedot: raija.ruusunen (at) gmail.com tai GSM 0407263699. Muista samalla ilmoittaa autosta, jos sellainen on käytössäsi. Jos sinulla on jokin sairaus, josta retken ohjaajan olisi hyvä olla tietoinen, muistathan kertoa sen myös ennen retkelle lähtöä.

HUOM! Jos tuuliolosuhteet eivät salli melomista Lomakeskus Huhmarista, lähdemme liikkeelle Kontiolahden puolelta vastarannalta, josta reittitiedot lähempänä ajankohtaa. Jos säätiedote lupaa Höytiäiselle ukkosta, yli 5 m/s tuulta tai muutoin hankalaa keliä, emme lähde vesille.

Tervetuloa mukaan!

Raija

Melontaretki Mutalahti–Ilomantsin kirkonkylä 27.8.–29.8.2016

Torstaina 4. elokuuta 2016

La 27.8–ma 29.8 pääsee retkeilemään Ilomantsin Mutalahdesta Ilomatsin kirkonkylälle Jorma Mäkisen matkassa. Retken aikana pääsee tutustumaan Vuoksen vesistön rajajärvien ja mm. Petkeljärven kansallispuiston luontoon. Melontaa on mahdollista jatkaa aina Koitereelle saakka, jolloin perille päästäneen ke 31.8. Retken päivämatkat ovat n. 25–30 km ja syksyn vaihtelevista kelioloista johtuen melojilla on hyvä olla aallokkomelontakokemusta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Jorma Mäkinen p: 0500 340139.