Arkisto: marraskuu 2016

Uimahallivuoro 2016-2017 alkaa 26.11.!

Torstaina 24. marraskuuta 2016

Kauhojien talvikauden uimahallivuoro on Rantakylän uimahallissa (Pataluodonkatu 2, Joensuu) lauantaisin 26.11.2016-1.4.2017 klo 17-19. Vuoroa ei ole 17.-31.12. välisenä aikana.

Vuorolle tulevat kuljettavat käyttämänsä kajakit, melat ja varusteet mukanaan ja huolehtivat niiden pesemisestä (katso ohjeet alta ja huomioi, että melonta hallissa onnistuu vain, jos ongelmia vedenlaadun suhteen ei tule). Varusteeksi riittää uima-asu ja pyyhe, mutta nenäklipsit ja uimalasit helpottavat eskimo- ja kaatumisharjoituksia.

Seuran kajakin voi hakea itse vajalta tai kuljetusta voi pyytää esimerkiksi Eveltä (toiminta (at) joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954). Jos käyt vuorolla usein ja pystyt säilyttämään jotain seuran kajakkia kotonasi vuorojen välillä, voit sopia asiasta Even kanssa. Hallissa käytetään yleensä ketterää koskikalustoa mutta sinne voi tuoda omatoimisesti myös retkikajakin, jolloin retkikalustolle sopivien pelastustekniikoiden harjoittelu onnistuu.

Vuorolla harjoitellaan omatoimisesti ja neuvoja saa kokeneemmilta kysymällä. Vuorolla ei ole uimavalvontaa. Jos tulet opettelemaan eskimokäännöstä, kannattaa katsella teoriaa vähän etukäteen (esim. www.kayakpaddling.net/fi tai googleta ”eskimo roll”, ”eskimokäännös” tai ”eskimopyörähdys”). Vuorolla voi myös uida, jos melonta ei innosta tai jos kaluston käytössä joutuu vuorottelemaan.

Ohjeet vuorolle ja kaluston pesuun:

 • kajakit on esipuhdistettava ulkomelontakauden jäljiltä ennen halliin tuontia (imurointi ja huuhtelu vedellä irrotettavat sisusteet poistettuina)
 • kanna käyttämäsi seuran kajakki ja varusteet autosta/peräkärrystä halliin ja käytön jälkeen takaisin
  kirjoita nimesi sivupöydällä olevaan Kauhojien vihkoon
 • kun tuot kajakin halliin, jätä se aulaan tai allastilaan vievälle käytävälle, koska allastilaan ei saa mennä ulkokengissä ja -vaatteissa
 • kajakit ja melat desinfioidaan ennen altaaseen viemistä: desinfiointiaine suihkautetaan kylmää vettä käyttäen esipuhdistetun kajakin pintaan ja sisälle, harjataan ja huuhdotaan pois ja mela käsitellään vastaavasti; jos kalustoa ei käytetä välillä luonnonvesissä, seuraavilla kerroilla harjausvaiheen voi jättää pois
 • allastilassa on vain yksi pesupiste mutta tila on tyhjä yleisöstä klo 16.45 mennessä ja kaluston pesun voi aloittaa silloin
 • aukkopeitot ja muut varusteet pestään suihkutiloissa
 • lattia huuhdellaan ja kuivataan lastalla, kun kalusto on pesty
 • vuoron aikana siivooja puhdistaa puku-, pesu- ja saunatilat, joten vältä menemistä ko. tiloihin, kun siivous on meneillään (kysy tarvittaessa lupa siivoojalta)
 • lopuksi altaan rataköydet laitetaan paikoilleen ja tilat jätetään siistiin kuntoon; allastilan on oltava tyhjä klo 19 mennessä ja hallista poistutaan viimeistään klo 19.15