Puljausretki Ruunaalle 26.-28.8.2011

Kauhojien puljaus- eli koskimelontaviikonloppu Ruunaalle toteutetaan pe-su 26.-28.8.11. Ohjelmassa on jokiretkimelontaa koskenlaskuineen Paasikosken ja Siikakosken välillä yhdessä Kallan Melojien ja Puijon Ladun porukan kanssa. Omatoimisesti voi tehdä muutakin, kuten puljata Neitikoskessa, osallistua Lieksan Melojien järjestämään Ruunaan Rysäykseen 27.8. illanviettoineen, retkimeloa rauhallisella ja kauniilla Ruunaanjärvellä, patikkaretkeillä tai vaikkapa sienestää ja marjastaa. Mukaan ehtii myös lauantaina, jos oma kyyti järjestyy.

Ohjelma sopii hyvin koskimelontaa aloitteleville ja retkimelojille, jotka haluavat oppia laskemaan I- ja II-luokan koskia. Vaatimuksena on sileän veden melontakokemusta vähintään yhden kesän verran ja kaatuneesta kajakista poistumisen osaaminen (voi kokeilla esim. perjantai-iltana paikan päällä). Kosket lasketaan porukassa ja käydään tarvittaessa tarkastamassa etukäteen maitse. Varsinaista ohjausta ei ole mutta kokeneempien neuvoilla pääsee hyvin alkuun.

Majoittua voi Kauhojille varatussa saunallisessa mökissä (kustannukset jaetaan majoittujien/saunojien kesken) tai esim. omassa teltassa (omalla kustannuksella). Kauhojat maksaa matkakorvauksia jäsenilleen matkakorvauslomakkeessa olevin ehdoin.

Koskenlaskuun suositellaan koskikajakkia mutta muovinen retkikajakkikin käy, mielellään ei kuitenkaan ämpärimuovinen peruskajakki. Kalustossa on oltava kellutus eli kellukepussit tai lastitilat ja melojilla tietysti liivit ja kypärät (saa lainaksi seuralta). Jos koskimelontavaatetusta (esim. anorakki, neopreenihaalari) ei ole, varustaudu kuorivaatteilla ja urheilukerrastolla ja varaa mukaan runsaasti vaihtovaatetta!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Teija Jaatinen, teija.jaatinen1 (at) luukku.com, puh. 050 372 1353, ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 14.8.11. Kerro ilmoittautuesasi, onko käytössäsi auto + kattoteline/vetokoukku/peräkärry, majoitutko Kauhojien mökkiin, tarvitsetko lainaan seuran kajakkia ja aiotko osallistua ohjelmaan vai puuhata omatoimisesti.

KalMe:n ja Puijon Ladun alustava ohjelma:

perjantai 26.8.

  • klo 16-20: saapuminen Ruunaalle, majoittuminen, pareittain melontaa ja varusteiden testausta Neitikosken edustalla
  • klo 20.30: seuraavan päivän ohjelman ja aikataulun tarkistus

lauantai 27.8.

  • klo 8.30-11: turvallisuusnäkökohtien läpikäynti, pelastaminen/pelastautuminen
  • klo 12.30–19: koskenlaskua Neitikosken alapuoli, Kattilakoski-Murrookoski-Siikakoski
  • klo 20.30: palaute päivästä, seuraavan päivän ohjelma

sunnuntai 28.8.

  • klo 8-12: Paasikoski – Haapavitja (Neitikoski aikataulun salliessa)

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.