Kokka kohti Herajärveä 2.8.2008

Tervetuloa melomaan Herajärvelle lämpimien vesien aikaan

Herajärvi-seura ja Joensuun kauhojat järjestävät melontatapahtuman Herajärvellä lauantaina 2.8.2008 klo 10 alkaen. Melontaretki sopii sekä aloittelijoille että jo kokeneille melojille, ja sille voi osallistua avokanootilla tai kajakilla. Melontamatkan voi valita 11-33 km:n väliltä. Aloittelijan tuntivauhti on 4-5 km/h ja vähäiselläkin melontakokemuksella tuntivauhti voi olla noin 6 km/h. Maataukoja pidetään tarvittaessa, ja meloessa juomataukoa pidetään noin puolen tunnin välein. Retki kestää 4-10 tuntia reittivalinnan ja melontakokemuksen mukaan.

Melontaretkelle lähdetään Lähtevästä, johon kokoonnumme klo 10. Ennen vesille lähtöä Joensuun kauhojien kokeneet melojat antavat opastusta melonnasta ja vesillä liikkumisen turvallisuudesta. Pisin reitti on Lähtevä – Orivirta – Sikosalmi – Eteläpää – Sikosalmi – Kiviniemi – Lakkala – Leväniemi – Pohjoispää – Lakkala – Orivirta – Lähtevä. Lyhin reitti on Lähtevä – Orivirta – Kiviniemi – Lakkala – Leväniemi. Leväniemestä palataan autolla Lähtevään.

Tapahtumaan voi osallistua omalla kanootilla tai kanootin voi vuokrata tilaisuuden järjestäjiltä. Kanootin varusteisiin kuuluvat kellukkeet tai tiiviit lastitilat, melontaliivi(t), mela(t) ja äyskäri. Kajakkivuokra on yksiköstä 10 eur ja kaksi-kosta 15 eur. Avokanootin vuokra on 15 eur. Osallistumismaksu on 10 euroa, johon sisältyy tilaisuuden järjestelyt, opastus, vakuutus, turvallisuusjärjestelyt sekä kahvi ja kahvileipä. Ruokaa on tarjolla Kiviniemessä omakustanteisesti. Leväniemessä tarjoamme kahvia ja kahvileipää. Retken aikana tarvittavat juomat jokainen hoitaa itse.

Osallistumisen edellytyksenä on uimataito ja normaali terveydentila. Alaikäiset voivat osallistua vain huoltajan seurassa tai yli 15-vuotiaat huoltajan kirjallisella luvalla. Osallistujilla tulee olla vesillä kellunta- tai pelastusliivi päälle puettuna ja varavaatteet mukana. Kanootin kaatumistapauksessa vetäjät ja turvavene auttavat melojat rantaan vaatteiden vaihtoon. Päihteet eivät kuulu melontaan, eikä päihtynyttä osallistujaa voida ottaa mukaan vesille.

Mikäli säätila estää tapahtuman toteuttamisen, palautetaan osallistumismaksusta 50 %. Sadesää ei estä melontaa mutta kovalla tuulella tai ukonilmalla emme järvelle lähde.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 25.7.2008 asti, mutta toivottavaa on saada alustavat ilmoittautumiset mahdollisimman pian, jotta voimme varata riittävästi kanootteja tapahtumaa varten. Kanootteja varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.Herajärvi

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme seuraavia tietoja:
• nimi
• alle 18-vuotiaat: ikä
• oma kanootti varusteineen on/ei
• melontakokemus ei yhtään/vähän/kokenut
• yhteystiedot (sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero)

Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa eeva.punta (at) telemail.fi ja numerossa 0400 298 465.

Herajärvi on kirkasvetinen järvi, jossa on paljon saaria ja kapeikkoja. Melojan kannalta järvi tarjoaa paljon yksityiskohtia tutustuttavaksi. Järvi on Kolin vaarojen kainalossa. Järvellä pesii useita vesilintuja, kuten silkkiuikkuja ja kuikkia.

Herajärvi-seura ry on järven rannalla asuvien ja siellä vapaa-aikaansa viettävien yhteinen seura, jonka tavoitteena on alueen kulttuurin ja luonnon tuntemuksen lisääminen ja alueen kehittäminen yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Joensuun Kauhojat ry on Suomen Kanoottiliittoon kuuluva melontaseura, jonka jäsenet harrastavat virkistys-, retki- ja koskimelontaa pääasiassa kajakeilla. Seuralla on noin 130-päisen jäsenistönsä käyttöön parikymmentä kajakkia ja yksi avokanootti. Kauhojien tukikohtana toimii Joensuun Hasanniemessä sijaitseva kanoottivaja.

Yksi vastaus artikkeliin “Kokka kohti Herajärveä 2.8.2008”

  1. admin kirjoittaa:

    Valokuvagalleriassa on pari kuvaa Herajärvi-melonnalta kansiossa ”Kesä 2008”.

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.