Norpparetki meloen Kolo- ja Joutenvedelle 24.-27.5.2018

Kolo- ja Joutenvesi ovat tuulilta suojaisia vesiä ja soveltuvat hyvin alkukauden melontaretkikohteeksi. Kokoontuminen to 24.5. vajalla klo 8.30 ja paluu vajalle su 27.5.2018 klo 18.00 mennessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 15.5. mennessä, Seppo Hirvonen (m. 045 6310415, seppo.hirvonen100 (at) gmail.com).

Alustava reittisuunnitelma:

  • to 24.5. Lähdemme melomaan Pilpan Loikankahdesta. Melomme pääosin viitoitettua reittiä seuraten Koukunpolven ja Vaaluvirran kautta Pyttyveden Kauko-Lienan saareen (melontamatka n. 20 km). Teemme saareen perusleirin, jossa vietämme kaksi yötä. Torstaina on mahdollisuus iltamelontaan joko Pytty- tai Joutenvedelle.
  • pe 25.5. Teemme perusleiristä käsin päivän pituisen retken (25-30 km) Joutenveden sokkeloihin. Evästämme joko Kontio- tai Kuusisaaressa ja palaamme illaksi takaisin perusleiriin Kauko-Lienan saareen.
  • la 26.5. Puramme perusleirin ja melomme Pytty- ja Ruunaveden sekä Ruokosalmen reittiä seuraten Pienelle Kolovedelle, josta jatkamme matkaa Ison Koloveden puolelle Syväniemen retkisatamaan. Tarkoitus on yöpyä Syväniemessä (melontamatka n. 21-22 km). Mahdollisuus iltamelontaan.
  • su 27.5. Syväniemestä voimme meloa joko lyhintä reittiä (n. 10 km) myöten autoille Pilpan Loikanlahteen tai pidentää reittiä aina 25 kilometriin, jos kierrämme Vaajasalon kautta. Yksi mahdollisuus on yrittää meloa Ukonkannan kautta Ukonlahteen, käydä katsomassa Ukonvuoren kalliomaalaukset ja jatkaa sitten autoille (melontamatka n. 20 km). Sunnuntaille on myös muita vaihtoehtoisia reittejä, joista voimme sopia.

Retkellä on mahdollisuus nähdä norppia rantakivillä. Jäiden lähdön jälkeen touko-kesäkuun vaihteessa norpat vaihtavat karvapeitteen ja viettävät paljon aikaa rantakivillä.

Jätä vastaus

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautumisen jälkeen.