Kuvaaja © Tomi Tuomasjukka

Tiistaimelonnat

Tiistaimelonnoilla toukokuun lopulta syyskuulle asti tehdään seuran porukalla melontalenkki vajalta käsin Hasanniemen lähivesille. Tiistaimelonnoilla, kuten muissakin Kauhojien tapahtumissa, jäsenet voivat käyttää seuran kalustoa pelkällä jäsenmaksulla. Tiistaimelonnoille ei tarvitse ilmoittautua, ja seuran kalusto on varattu tiistaimelojien käyttöön.

Tiistaimelonnat alkavat touko–elokuussa klo 18 ja pimeäntulon aikaistuessa syyskuussa klo 17. Alkamisaika on “lapa vedessä”, joten vajalle kannattaa tulla noin 20 minuuttia ennen alkua, että aikaa jää kajakin valintaan ja varustautumiseen.

Tiistaimelonnoilla on yleensä kaksi vauhtiryhmää, joista ainakin hitaammalle pyritään järjestämään vetäjä kesä-, heinä- ja elokuussa. Melontalenkin suunta päätetään yhdessä sään ja mieltymysten mukaan. Lenkki on noin 8–15 kilometrin mittainen, ja välillä pidetään kelluntataukoja. Jos vetäjää ei joskus ole, silloin tiistaimelonta on yhteismelonta, jolla osallistujat huolehtivat toisistaan.

Tiistaimelonnoilla, kuten yleensäkin seuran jäsenten tapahtumissa, turvallisuudesta vastaavat kaikki vesille lähtevät yhdessä, kukin kykyjensä mukaan. Vesillä kaikki huolehtivat yhdessä ryhmän koossapysymisestä ja tarvittaessa toistensa auttamisesta. Epävarmoilla pelastautumistaidoilla reitti kannattaa suunnitella rantojen lähelle. Tiistaimelonnoille on turvallisuussuunnitelma, johon kannattaa tutustua.

Vedetyillä tiistaimelonnoilla on tärkeä osa vasta melontaharrastuksensa aloittaneiden melojien kokemuksen kartuttamisessa. Jos olet jo kerännyt melontakokemusta, tulethan mukaan vetäjätiimiin ilmoittautumalla toimintavastaavalle!

Lettumelonnat

Kesä-, heinä- ja elokuun viimeisenä tiistaina  on vuorossa seuran kustantama lettu- ja makkaranpaistoretki, johonkin lähisaarien nuotiopaikoista. Tähän tarvitaan aina vapaaehtoinen järjestäjä; muuten letturetken tilalla on tavallinen tiistaimelonta. Letturetket voivat alkaa jo klo 17 (seuraa tiedotusta). Seura tarjoaa tarpeet, mutta omia eväitäkin saa tuoda.

Tutustu Kauhojien tiistaimelontojen turvallisuussuunnitelmaan (pdf).