Kuvaaja © Jarno Artika

Uimahalli

Seuran talvikauden hallivuoro on marras-joulukuulta maalis-huhtikuulle lauantai-iltaisin Rantakylän uimahallissa (Pataluodonkatu 2, Joensuu).

Kauhojien jäsenet voivat osallistua hallivuorolle ilman maksua. Hallivuorolla ei ole uimavalvontaa eikä myöskään ohjausta, mutta kokeneemmat neuvovat ja opastavat mielellään. Hallissa harjoitellaan esimerkiksi melontatekniikkaa, kaatumista ja kajakista poistumista, pelastautumisia, kajakkipyörähdyksiä ja freestyleliikkeitä.
Uimahallivuorolle riittää varustukseksi uima-asu ja pyyhe, mutta nenäklipsit ja uimalasit helpottavat kaatumis- ja pyörähdysharjoituksia. Nenäklipsejä myydään melontakaupoissa ja hyvin varustetuissa urheiluliikkeissä. Lämmikkeeksi voi ottaa myös neopreeniasusteita.

Vuorolle tulevat kuljettavat käyttämänsä kajakit, melat ja varusteet mukanaan ja huolehtivat niiden esipesusta ja desinfioimisesta (kajakki ja mela desinfioidaan jokaisella vuorolla ennen altaaseen viemistä). Halliin voi tuoda omaa kalustoa tai hakea Kauhojien kajakin vajalta. Katso pesu- ja toimintaohjeet alta ja huomioi, että kaikkien vuorolla kävijöiden täytyy noudattaa ohjeita.

Osaa seuran koskikajakeista kuljettaa vuorolle peräkärryllä hallivastaava. Kanna käyttämäsi seuran kajakki ja varusteet peräkärrystä halliin ja käytön jälkeen takaisin.

Joensuun kaupungin koronaohjeet

Joensuun kaupungin tilojen käyttäjien on noudatettava THL:n ja OKM:n ohjeita.

  • Tule paikalle vain terveenä ja muista turvavälit (1–2 metriä)
  • Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla tai käsidesillä kun saavut paikalle. Desinfioi tai pese kätesi aina WC-käynnin jälkeen sekä aina aivastamisen
  • tai yskimisen tai niistämisen jälkeen. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsihuuhdetta. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi
  • Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskikseen
  • Riskiryhmiin kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja. Julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista ei suositella

Toimintaohjeet ja kaluston peseminen

Esipuhdista kajakkisi ulkomelontakauden jäljiltä jo ennen halliin tuontia:

  • Poista kaikki irrotettavat sisusteet
  • Imuroi kajakki sisältä huolellisesti kuivana: kääntele kajakkia kyljelleen ja paukuttele pohjaa, että roskat irtoavat penkin ja palkkien alta; toista useita kertoja
  • Pese kajakki vedellä tai pyyhkimällä kostealla
  • Jos kotonasi ei ole esipuhdistusmahdollisuutta, tuo hallille imuri ja vähintään imuroi kajakki ennen pesua, mutta kajakki ei tällöin saa olla näkyvästi likainen

Kun tuot kajakin halliin, jätä se aulaan tai allastilaan vievälle käytävälle, koska allastilaan ei saa mennä ulkokengissä ja -vaatteissa.

Kirjoita nimesi sivupöydällä olevaan vihkoon. Ota avain sivupöydältä ja käy peseytymässä ennen kaluston pesua. Pese aukkopeitto ym. varusteet suihkutiloissa.

Kajakit ja melat desinfioidaan jokaisen vuoron aluksi allastilan pesupisteellä:

  • Suihkuta kajakin sisälle vettä ja tyhjennä; toista useita kertoja, kunnes roskaa ei enää tule
  • Suihkuta desinfiointiaine kylmää vettä käyttäen kajakin pintaan ja sisälle
  • Harjaa kajakki päältä, pohjasta ja sisältä
  • Huuhdo kylmällä vedellä
  • Käsittele mela vastaavasti kuin kajakki
  • Viimeinen pesijä huuhtelee ja kuivaa lattia lastalla
  • Jos kalustoa ei käytetä välillä luonnonvesissä, seuraavilla kerroilla harjausvaiheen voi jättää pois; desinfiointi ja huuhtelu riittää

Vuoron aikana henkilökunta puhdistaa puku-, pesu- ja saunatilat, joten vältä menemistä ko. tiloihin, kun siivous on meneillään (kysy tarvittaessa lupa henkilökunnalta).

Vuoron lopuksi käyttäjät laittavat altaan rataköydet paikoilleen kolmelle keskimmäiselle radalle ja jättävät tilat siistiin kuntoon. Allastilan on oltava tyhjä, kun vuoro loppuu.

Tutustu Kauhojien uimahallivuoron turvallisuussuunnitelmaan (pdf).